Interview met Koning Aap reisbegeleidster Cardi Matill

Zuid-Afrika, een prachtig land met een indrukwekkend verleden. Avontuur, prachtige landschappen en wildparken zoals het Kruger National Park; je beleeft het allemaal tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Ontdek de vele verschillende culturen en etnische groepen, sta oog in oog met de ‘Big Five’ en ga braaien met de kleurrijke bevolking. Dit fascinerende en in alle opzichten gevarieerde land laat een onuitwisbare indruk achter bij iedere reiziger.

Cardi is reisbegeleidster in Zuid-Afrika, geboren en getogen in Port Elizabeth, Oostkaap. Volgens haar is een rondreis door ‘eigen land’ een onvergetelijke ervaring. “De diversiteit in dieren, landschappen en culturen maken ons als volk én als land uniek! We hebben een rijke geschiedenis om trots op te zijn”, aldus Cardi.

Even voorstellen

Hi, ik ben Cardinale, ook wel Cardi Matill. Al 16 jaar werk ik in de toeristische sector in Zuid-Afrika. Het begon allemaal in restaurants, backpackers hostels en hotels aan de Oost- en Westkaap. De laatste jaren ben ik ‘verbonden’ aan Nomad Africa en nu werk ik alweer meer dan 3 jaar als reisbegeleidster voor Koning Aap in Zuid(elijk) Afrika.

Wat maakt je werk als reisbegeleidster zo leuk?

Oohhh, dat is lastig! Er zijn zo veel dingen die mijn job zo bijzonder maken! Wat er voor mij dan toch uitspringt is de kans om te werken, te leren en mijn kennis te delen met verschillende nationaliteiten en culturen uit de hele wereld. Reizigers kennis laten maken met mijn mooie land en de wereld te laten zien wat Zuid-Afrika te bieden heeft is gewoonweg geweldig. Anderen helpen om hun droomreis te realiseren geeft mij veel voldoening en dankbaarheid.

Jij begeleidt voornamelijk groepsreizen. Wat zijn volgens jou de voordelen van reizen in een groep?

Het klinkt cliché, maar het grootste voordeel van een groepsreis is dat je met een groep gelijkgestemde individuen avonturen deelt en levenslange herinneringen creëert. Daarnaast heb je vaak de mogelijkheid om kosten te delen, wat een reis betaalbaar maakt voor iedereen.

 

Ik heb regelmatig hechte vriendschappen zien ontstaan. Bijzonder, omdat je weet dat de meesten elkaar voor de reis nog niet eens kenden.

 

Weer even terug naar Zuid-Afrika. Wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig: wat mogen reizigers tijdens een rondreis door Zuid-Afrika zeker niet overslaan?

Jeetje, wat een lastige vraag. Alles in Zuid-Afrika is mooi (zegt ze met een knipoog), dus neem ruim de tijd om ‘mijn’ prachtige land te ontdekken.

Kruger National Park moet ik zeker noemen. Een van de bekendste nationale parken van Zuid-Afrika en eentje die je niet kan overslaan tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Sta vroeg op en ga op jeepsafari, zo heb je de grootste kans om de Big Five te spotten.

Drakensberg, een bergenreeks, is geweldig in elk opzicht. Een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid; de bergen zijn nergens indrukwekkender dan hier! Reizigers die met mij op pad zijn geweest, kunnen dit veelal beamen.

Een van de minder ontwikkelde gebieden in Zuid-Afrika, maar ook één van dan ruigste gebieden, is de Wild Coast. Hier maak je kennis met kleurrijke stammen met ieder hun eigen tradities en oude gebruiken die na al die jaren nog in ere zijn gehouden. Zo maak je kennis met de Xhosa, die langs de berghelling leven. Ook leent deze spectaculaire kust zich voor enkele schitterende wandelingen, waarbij je stuit op vele soorten inheemse planten en dieren.

Heb je gekozen om ruim twee weken te gaan reizen? Sla dan zeker Tsitsikamma National Park en Kaapstad niet over.

We sluiten af met grappig verhaal dat Cardi ons niet wilde onthouden:

“On a recent trip we manage to lose our 3 legged cast iron pot and some braai-grids, which are very valuable assets on an overland tour. We backtracked for about an hour. We were not scanning our surroundings for animals but for our own equipment, which was quite funny. We only managed to find a lid but got a second glimpse of our pride of lions we spotted earlier. As we were making our way back to camp we encountered 3 cheetahs, which was definitely the highlight of the day. The expression on everyone's faces was priceless. Being at the right place, at the time and expecting the unexpected!"

 

Boek nu je Zuid-Afrika reis...

... en ontvang een gratis Safaripakket t.w.v €94,95,-

Ben je avontuurlijk ingesteld? Wil je meer weten over de Zuid-Afrikaanse cultuur? En genieten van een prachtige natuur? Dat komt goed uit! Bij Koning Aap staan de komende 11 dagen volledig in het teken van Zuid-Afrika. Tevens ontvang jij bij boeking op een Zuid-Afrika reis een Actiepakket t.w.v. € 94,95,-.

Meer informatie en actievoorwaarden

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.