Geld India

De munteenheid in India is de Indiase rupee (INR) onderverdeeld in 100 paise. Voor een euro krijg je ongeveer 70 roepies (stand december 2016). De actuele wisselkoers vind je onder andere op: www.wisselkoers.nl.

ATM in India
In steden kun je geld pinnen met een bankpas met Maestro logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s of dollars mee voor het geval de geldautomaat defect is. Je kunt cash geld zowel bij de bank wisselen of het hotel waar je verblijft. Het laatste heeft de voorkeur, want banken kunnen uiterst traag werken en de koersen verschillen onderling nauwelijks.

Veilig pinnen in India
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in India dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Gebruik creditcard in India
Creditcards worden in duurdere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is echter niet eenvoudig en is slechts mogelijk in een beperkt aantal bankfilialen. Bewaar altijd je wisselbewijs wanneer je harde valuta tegen roepies inwisselt. Je hebt dit namelijk nodig als je bij het verlaten van India je overgebleven roepies terug wilt wisselen in euro’s.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.