Geld Honduras

De munteenheid van Honduras is de lempira (HNL), onderverdeeld in 100 centavos. Bankbiljetten zijn er van 500, 100, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 lempi. Munten zijn er van 50, 20, 10, 5, 2 en 1 centavos. Voor een euro ontvang je 25 lempira (november 2016). Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.wisselkoers.nl

ATM in Honduras
In iedere grote plaats en toeristencentrum kun je geld pinnen bij een geldautomaat, een cajero automático (ATM). Bankpassen met een Visa-logo zijn over het algemeen wat couranter dan die met een Cirrus/Maestro-logo. Met een Visa- of een American Express-card kun je in luxere zaken en restaurants terecht, iets minder met Mastercard. Zorg ervoor dat je klein geld op zak hebt. Taxichauffeurs, winkeliers en marktkooplui hebben meestal geen wisselgeld.

Veilig pinnen in Honduras
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Honduras dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.