Vrijwilligerswerk in Cambodja

Meer informatie over het project: 
Newbridge is een particuliere organisatie, die zich sterk maakt voor arme en zieke mensen in diverse dorpjes en gemeenschappen in Cambodja.
Voor meer informatie:http://www.newbridgecambodia.org  

Een van deze projecten is een school, waar alleen kinderen geaccepteerd worden waarvan de ouders zeer arm zijn en die daardoor geen normale scholing kunnen betalen. Er zijn op dit moment meer dan 300 kinderen op deze school ingeschreven, die op verschillende tijdstippen lessen komen volgen.

Het project ligt niet ver van Angkor Wat. In de schaduw van dit miljoenen opbrengende complex leven mensen in totale armoede en hebben niet veel meer dan hun zelfgebouwde bamboe krot. Er lopen overal kinderen rond in oude vieze T shirtjes, die vaak lege blikjes moeten zoeken omdat ze met dat geld een handvol rijst kunnen kopen.

De school staat midden in deze arme wijk en biedt aan meer dan 100 kinderen gratis onderwijs. Op de school wordt zowel in het Khmer als in het Engels lesgegeven. Ook worden knutsel-, teken-, naai- en computerlessen aan de oudere kinderen gegeven. Een paar keer per week worden maaltijden gegeven aan de allerarmste mensen. Dit gebeurt alleen als daar de middelen voor zijn, want deze school draait volledig op donaties en krijgt geen enkele subsidie van de overheid. De leraren die er werken doen dit belangeloos en zijn vaak oud-leerlingen die als tegenprestatie op hun beurt les komen geven. Er staan een 5-tal oude computers. Computerkennis is vaak de enige manier om aan een baantje te komen.Dit project sluit aan bij de volgende reizen:  


Prijs vanaf: € 325
Duur verlenging: 8 dagen


FAQ’s

Ben ik geschikt als vrijwilliger?
Iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt is meer dan welkom! Informeer je goed via de website voor je een reis boekt, boek op tijd, bereid je goed voor en verzeker je goed: allemaal recepten voor een geslaagde reis! Onze mensen aan de telefoon staan altijd voor je klaar voor vragen die niet door de website worden beantwoord, of stuur een mailtje naar info@koningaap.nl.

Wat is de beste periode om naar Cambodja te gaan?
Cambodja heeft niet de vier seizoenen zoals we die in Europa kennen. Het klimaat van dit land wordt vooral bepaald door droge en natte tijden. In de streken waar we doorheen reizen valt de regentijd grofweg van mei tot oktober en de droge tijd van november tot en met april. Je moet er dan ook rekening mee houden dat er het hele jaar door buien kunnen vallen. Het is echter ook het hele jaar warm en vaak zeer zonnig. De beste tijd om aan deze reis deel te nemen is tussen eind oktober en maart, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.

Heb ik een extra verzekering nodig:
Ja, wanneer je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen dien je hiervoor een extra reisverzekering af te sluiten, je kunt dit bij je eigen verzekering na vragen. Tegen een premie van €3,65 per persoon per dag kunnen alle deelnemers van de vrijwilligersprojecten van Koning Aap een reisverzekering afsluiten waarbij alle werkzaamheden zijn meeverzekerd. Dit is de combinatie B werelddekking met een toeslag van 35% (risicotoeslag).

Heb ik inentingen nodig voor een bezoek aan Cambodja?
Hieronder staat wat de GGD ons heeft geadviseerd. Deze informatie kan veranderen. Bovendien is de vraag wat je nodig hebt afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom ALTIJD contact op met je huisarts of de GG&GD. Voor laatste algemene informatie kun je ook de vaccinatielijn bellen: 0900-9584. Wij geven telefonisch geen verdere informatie. Het totaal pakket voor Cambodja is: DTP, tyfus en geelzucht. Verder word je geadviseerd om malariapillen te slikken. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of je de vaccinaties en malariapillen vergoed krijgt.

Hoeveel uur per dag werk je?
De vrijwilligers hebben flexibele werkuren. Daarom wordt wekelijks een nieuw schema opgesteld naar gelang de beschikbaarheid van de leerkrachten. Er is meer dan genoeg te doen, maar het is moeilijk om op voorhand precies te zeggen op welke tijdstippen bepaalde taken zullen plaatsvinden. Men gaat ervan uit dat les wordt gegeven tussen 9.00u en 12.00u en tussen 14.00u en 17.00u. Ook op zaterdag wordt les gegeven. Op zondag is er alleen kinderopvang en worden geen lessen gegeven.

Waar overnacht ik?
Je zult overnachten in het guesthouse ‘Sidewalk’. Dit guesthouse ligt in het centrum van Siem Reap op 10 minuten rijden van de school en op 10 minuten lopen van de markt. Het is een eenvoudig en schoon complex dat beschikt over airconditioning, televisie, minibar, gratis Wi-Fi en een bescheiden zwembad. Voor meer informatie: http://www.sidewalkneverdie.com/.

Wat is er in de avonduren te doen?
In de avond is in het stadje Siem Reap veel te doen. Door de nabijheid van de tempels van Angkor Wat is Siem Reap erg toeristisch. Er zijn daarom talloze restaurantjes, cafeetjes, winkelwandelstraten en een stuk of vier avondmarkten. Kortom, er is genoeg te beleven.

Welke faciliteiten zijn op het project aanwezig?
Op de school zijn geen faciliteiten aanwezig, maar in het guesthouse zijn de nodige faciliteiten wel aanwezig. Zo zijn er 2 persoonskamers met eigen badkamer voor individueel gebruik. Deze kamers beschikken over een douche, toilet, ventilator, koelkast, tv enz. Het ontbijt is inclusief. Er is ook een fiets bij het guesthouse aanwezig, hier kun je als vrijwilliger gratis gebruik van maken.

Waar kun je eten?
Eten is in Siem Reap geen enkel probleem. Er is een grote waaier aan lokale en internationale restaurants. ‘s Morgens kun je ontbijten in het guesthouse, dit is inclusief. ‘ s Middags kan er worden gegeten in een van de lokale restaurantjes in de buurt van de school. De dagen dat lunch wordt gekookt in de school (wat alleen gebeurt als eten voorhanden is, ongeveer 2 tot 3 keer per week) kun je als vrijwilliger natuurlijk mee-eten. Alleen voor het avondeten moet zelfstandig worden gezorgd, maar in het toeristische Siem Reap is dat niet moeilijk.

Kan ik tijdens de reis contact houden met mijn thuisfront?
Ja, als je het aanvraagt bij je aanbieder in Nederland kan gewoon getelefoneerd worden. In Siem Reap zijn overal internetcafés, maar ook in de lobby van het guesthouse  kun je gratis gebruik maken van de computer. Tevens is er gratis Wi-Fi op de kamer.

Waar is het project te vinden?
Het project is gelegen in Siem Reap, een redelijke grote stad waar jaarlijks tienduizenden toeristen komen om de tempels van Angkor Wat te bezoeken. De school ligt ongeveer 5 kilometer buiten de stad.

Wat neem ik mee?
Niets speciaals, gewoon lichte kleding en misschien wat werkkleding indien je huishoudelijke taken wilt gaan doen. In het regenseizoen is het aan te raden om een regenjack en paraplu mee te nemen. Indien je als vrijwilliger nog extra kinderkleding of schoolgerei kan/wil meebrengen is dit natuurlijk meer dan welkom.

Kan ik mijn verblijf in het project verlengen?
Ja, het is mogelijk om het project te verlengen, dit kan ook nog ter plaatse. De verlenging kan alleen plaatsvinden indien dit mogelijk is in verband met de geplande terugreis. Per extra dag wordt $50,00 gerekend.

Met hoeveel vrijwilligers ben ik?
Er werken gemiddeld 2 tot 3 vrijwilligers, die voor een korte of langere tijd verblijven (enkele dagen tot enkele maanden). Het kan ook voorkomen dat geen vrijwilligers aan het werk zijn.

Kan ik een 1- persoonskamer krijgen?
De prijzen zijn op basis van een 2 persoonskamer voor individueel gebruik. In het guesthouse zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar.

Wie is mijn contactpersoon tijdens het project?
Newbridge is een Cambodjaanse organisatie die erkend is door de overheid maar geen enkele vorm van subsidie krijgt. Het draait dus op giften en donaties van privé personen en NGO's. De directeur is Mr. Pitch Chansophal, die luistert naar de naam ‘Paul’ en een van de aanspreekpunten is tijdens je verblijf. Hij spreekt redelijk goed Engels maar geen Nederlands. De andere contactpersoon ter plaatse is Marc Bruyninckx, hij spreekt Nederlands. In tegenstelling to Paul is hij echter niet altijd aanwezig.

Heb ik een (speciaal) visum nodig voor deze verlenging?
Je kunt een ‘Visum on arrival’ kopen aan de grens. Dit visum is 30 dagen geldig en kost $20,00. Indien je geïnteresseerd bent om langer dan 30 dagen te blijven, kun je na 30 dagen terug naar de Thaise grens (2 uur met de bus) om een nieuw visum te kopen.

Kan ik pinnen in Cambodja?
Ja, in Cambodja kun je in de grote plaatsen dollars pinnen.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.