Winnaar Groene Veer 2015

Goed nieuws: tijdens de Vakantiebeurs 2015 hebben we net als in 2014 alweer een Groene Veer ontvangen! Wederom een beloning voor onze inzet op het gebied van verantwoord reizen.

Dé duurzaam toerismeprijs van de Nederlandse reisbranche

De Groene Veer is dé duurzaam toerismeprijs van de Nederlandse reisbranche. In haar streven naar het aanbieden van zo duurzaam mogelijke rondreizen neemt Koning Aap regelmatig deel aan projecten die onderzoek doen naar het verduurzamen van vakanties. Samen met zestien Nederlandse touroperators, de Climate Neutral Group, Eceat en 2 hogescholen brengen we momenteel in kaart wat de CO2-uitstoot van onze reizen is en hoe we die in de toekomst kunnen verminderen. Het staat namelijk onomstootbaar vast dat de uitstoot van kooldioxide, en het effect daarvan op het klimaat, de grootste milieubelasting van vakanties vormt.

Juryrapport: innovatief en uniek

Het project is volgens de jury uniek in de wereld en innovatief, kan eenvoudig worden uitgedragen en trekt ook internationaal aandacht, waardoor het een grote invloed op de verduurzaming van het toerisme zal hebben. "De tool is uniek in de wereld omdat daarmee niet alleen de carbon footprint van vliegreizen, maar ook een twintigtal andere vervoerwijzen, meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd en lokale excursies en transfers kunnen worden berekend" aldus Paul Peeters (projectmanager NHTV). De jury heeft grote waardering voor dit breed gedragen initiatief waarmee touroperators van elk reisonderdeel de carbon footprint kunnen uitrekenen.

Het toekomstig doel is om die informatie ook duidelijk naar de consument toe te communiceren, door middel van een gemeenschappelijk carbon label. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer over de Groene Veer 2014 award
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.