Reizen naar Ghana

Veiligheid Ghana

Ghana is voor Afrikaanse begrippen een veilig land. Maar desondanks moet je altijd goed op je spullen letten. Vooral in grote steden als Accra en op drukke markten dien je alert te zijn voor zakkenrollers. En ’s avonds kun je bepaalde plaatsen of wijken beter niet over straat lopen.

Vermijd het bezoeken van grote festivals en evenementen. Als buitenstaander ben je hier een gemakkelijke prooi voor zakkenrollers die vaak opzichtig en hardhandig te werk gaan. Bij een bezoek aan deze evenementen wordt aangeraden alle belangrijke spullen thuis te laten en alleen wat contant geld mee te nemen.

Laat geen geld of kostbare zaken achter in de hotelkamer. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Reisadvies voor Ghana
Wil je meer weten over de actuele veiligheidssituatie in bepaalde regio’s, raadpleeg dan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Download de app ‘BZ reisadvies of kijk op de websites www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Ghana) of http://diplomatie.belgium.be.