Geld Ghana

De Ghanese munteenheid is de new cedi (GHS). Je krijgt voor een euro 4,5 new cedis (september 2016). Kijk voor de dagkoers op: www.wisselkoers.nl.

Pinnen in Ghana
In de grote steden in Ghana zijn geldautomaten aanwezig. De bankpassen die worden geaccepteerd verschillen per bank en per vestiging. Met een Maestro bankpas kun je bij verschillende banken terecht. Het is echter aan te raden om ook een creditcard mee te nemen. Een VISA-creditcard is de beste optie, gevolgd door een Mastercard. In Accra worden veel bankpassen geaccepteerd, buiten Accra is dat vaak anders. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Ghana dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Zorg dat je genoeg cash geld meeneemt als je buiten Accra reist. Ook kun je contante euro's wisselen bij Forex wisselkantoortjes, banken en in luxehotels. Let er op dat je nieuwe, onbeschadigde biljetten meeneemt; anders worden ze niet geaccepteerd. De betalingen in Ghana gaan vrijwel altijd met contant geld. Over sommige goederen en diensten kan worden onderhandeld, maar sommige prijzen staan vast. Etenswaren en drinken, telefoonkaarten en andere kleine aankopen hebben een vaste prijs. Over de prijs van grotere aankopen word je verwacht te onderhandelen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.