Zoeken

Reizen naar Ghana

Fotografie Ghana

Ghana is een kleurrijk en fotogeniek gebied, fotograferen is echter moeilijk door het harde zonlicht. De beste tijd om foto’s te maken is vroeg in de ochtend of rond zonsondergang.

Vraag toestemming als je mensen wilt fotograferen en respecteer het indien men bezwaar maakt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Het kan ook gebeuren dat mensen alleen tegen betaling op de foto willen. Ga in zo’n geval niet van een afstand stiekem fotograferen.

Het is ten strengste verboden om foto’s te maken van: bruggen en dammen, radiostations, vliegvelden, vliegtuigen, politiebureaus, kazernes, ministeries, postkantoren, bus-, trein- en taxistations, voertuigen en personen van het leger en de politie.

Neem vooral voldoende reservebatterijen mee op reis. Niet alle soorten batterijen voor camera's zijn verkrijgbaar en elektriciteit is niet overal aanwezig.