Zoeken

Reizen naar Ghana

Communicatie Ghana

Post vanuit Ghana naar de Benelux is minstens twee weken onderweg.

Het mobiel netwerk in Ghana is van redelijke kwaliteit. In het zuiden en in de grote steden werkt het mobiele netwerk prima, buiten de steden werkt het minder goed. Het is aan te raden om een Ghanese simkaart te kopen. Hiermee bespaar je een hoop geld omdat bellen met je Europese nummer en simkaart al snel enkele euro’s per gesprek kunnen kosten. Ghanese simkaarten kunnen worden gekocht bij de kantoren van de grote providers zoals MTN, Tigo, Airtel, Glo of Vodafone. Laat je simkaart daar in je telefoon zetten, soms moet het op maat worden gemaakt of moeten telefooninstellingen worden aangepast. Beltegoed is op elke hoek van de straat verkrijgbaar. Ook mobiel internet kan met dit beltegoed worden aangeschaft. Internettegoed is relatief goedkoop, voor ongeveer 10 cedi koop je 500MB aan tegoed.

Internet in Ghana
Omdat vrijwel elke Ghanees een smartphone met mobiel internet heeft, is WiFi weinig aanwezig. Grote hotels hebben vaak wel WiFi, maar de kwaliteit is niet altijd goed. In Accra zijn enkele cafés die een goede wificonnectie aanbieden, vaak moet je daar wel voor worden betalen. Er zijn ook internetcafés in de grote steden en in alle provinciesteden, sommigen met WiFi, anderen hebben zelf (oude) computers.

Bij contact met Ghanezen is het raadzaam om te bellen, en niet te e-mailen. Ghanezen kijken vrijwel nooit op hun e-mail en doen alles via de mobiele telefoon.