Reizen naar Ghana

Bagage en kleding Ghana

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer raden we sterk af voor onze reizen omdat een koffer vaak moeilijk op te bergen is. We raden je aan om maximaal 12 kilo bagage mee te nemen.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je dringend om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. In landen met een aanzienlijke moslim-bevolking dien je je te houden aan de lokale kledinggewoonten. Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons kantoor. 

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen met een goed profiel, een dunne warme trui (november t/m februari), zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, regenkleding (juli t/m oktober), handdoeken, wekker, schrijfgerei, tampons (moeilijk verkrijgbaar), reserve batterij voor je camera, petje, een bril naast je lenzen i.v.m. het stof, schaartje en een zakmes.

West-Afrika is een malariagebied. Een klamboe is derhalve ten zeerste aan te raden. Veel hotelkamers zijn voorzien muskietengaas en een ventilator. De ervaring leert dat er met toch nog muggen in de kamers aanwezig zijn. Alternatief is een muggenspray die in de meeste hotels aanwezig is.