Geld Georgië

De Georgische munt is de lari (GEL). Een lari bestaat uit 100 tetri. Bankbiljetten zijn er van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 lari. Munten zijn er van 5, 10, 20 en 50 tetri. Voor de dagkoers, download de app 'XE Currency' of kijk op www.oanda.com/currency/converter

Pinnen in Georgië
In grotere steden als Tbilisi, Batumi en Kutaisi zijn pinautomaten bij de grotere banken. Als je liever niet op straat wilt pinnen, kun je bijvoorbeeld in het Marriott hotel aan de Rustaveli in het centrum van Tbilisi terecht. Houd er rekening mee dat pinautomaten niet altijd werken, neem als reserve voldoende contante euro’s of Amerikaanse dollars mee. In sommige zaken kun je met creditcard betalen (VisaCard en MasterCard), maar dit is zeker niet algemeen gebruikelijk.

Veilig pinnen in Georgië
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Georgië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
NB Belgen kunnen hun bankpas in Georgië standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Georgië bij Europa.