Veiligheid Filipijnen

Zeker in grote plaatsen als Manila en Cebu moet je goed op je spullen letten. Op drukke plaatsen zoals markten en busstations zijn zakkenrollers actief zijn. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. In ieder politiekantoor zijn er agenten die Engels spreken.

Tyfoons in de Filipijnen
Houd vooral in het najaar goed het weerbericht in de gaten in verband met mogelijke tyfoons. Na hevige regenval is er in bergen gevaar voor vallende rotsblokken.

Reisadvies voor de Filipijnen
Reizen naar het zuiden van de Filipijnen, met name naar Mindanao en de Sulu-eilanden, wordt afgeraden. Actuele informatie over de veiligheid in de Filipijnen vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Filipijnen). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips,
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.