Communicatie Filipijnen

De Filipijnen beschikt over een uitgebreid GSM netwerk. Wil je met je mobiel internationaal bellen, informeer dan bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een Filipijnse telefoonmaatschappij. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale nummer van Filipijnen is +63, van Nederland +31 en van België +32.

Internet in de Filipijnen
Heb je een simlock-vrij toestel, dan kun je een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Een kaart van 2 gigabyte biedt ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Deze zijn verkrijgbaar bij de belwinkels van Globe en Smart. Vraag of de verkoper de simkaart wil installeren. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.
In de steden en toeristische plaatsen vind je internetcafés. Houd er wel rekening mee dat de verbinding vaak erg traag is. De meeste cafés, restaurants en hotels waar buitenlandse toeristen komen beschikken over gratis WiFi. Je moet wel naar het password vragen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.