Reizen naar FILIPIJNEN

Filipijnen reizen: eilandhoppen in het paradijs

De Filipijnen heeft ruim 7100 eilanden en is gezegend met de meest idyllische stranden, een groot deel van het jaar schijnt de zon en je kunt er heerlijk eilandhoppen, duiken en snorkelen. Maar… denk niet dat het in de Filipijnen alleen maar eilanden en strand is. In het binnenland van het hoofdeiland Luzon tref je prachtige rijstterrassen, die zelfs prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Qua landschap kun je verder denken aan (nog werkende) vulkanen, dichte jungle, bergen met rivieren, watervallen en grotten.

Ook het sfeervolle stadje Vigan is door de UNESCO op de lijst van Werelderfgoed geplaatst. Het is het best bewaard gebleven voorbeeld in geheel Azië van een Spaans koloniale stad. Het historisch centrum heeft straten met kinderkopjes in een schaakbordpatroon. Toeristen (vooral Aziaten, je ziet sowieso weinig westerse reizigers in de Filipijnen) laten zich met een ‘calesa’ (paard en wagen) over de oude kasseien rijden, langs statige herenhuizen met indrukwekkende entrees en houten veranda's. Op Burgos komen de stedelingen samen voor een hapje en een drankje.

De (soms afbrokkelende) Spaanse kerken in de Filipijnen verwijzen naar het koloniale verleden. Nog steeds worden de kerken drukbezocht, vooral rond feestdagen als Kerst en Pasen. Als enig christelijk land in Zuidoost-Azië is de sfeer daardoor toch écht wel anders dan in de omringende landen. Buiten Spaanse invloeden hebben ook de Amerikanen hun sporen nagelaten. Dat is te zien in de moderne ‘shopping malls’ die je in de grotere plaatsen naast de kraampjes op straat vindt.

De gebruikte vervoersmiddelen zijn zeer divers. Gedurende het grootste deel van de reis heb je eigen airconditioned (mini)bussen ter beschikking. Je maakt daarnaast gebruik van binnenlandse vluchten,. Voor snorkel- of duikexcursies maak je gebruik van verschillende types boten. Jeepney’s en tricycles zijn het meest karakteristieke openbare vervoermiddel in de Filipijnen. Volop variatie op je Filipijnen rondreis.

In de internationale reiswereld wordt de Filipijnen helaas nog (te) vaak overgeslagen. Dat is zonde want het is een vriendelijk én een prachtig land voor een Filipijnen groepsreis. Denk aan 'picture perfect' reisbrochures met foto's van kraakhelder water, spierwitte zandstranden, kalkstenen rotsen, indrukwekkende baaien, een prachtige onderwaterwereld, tientallen onbewoonde eilanden, werkende vulkanen en torenhoge rijstterrassen. Bekijk onze tips voor het boeken van indrukwekkende reizen Filipijnen.

resultaten gevonden

{{trip.PromoURL = getpromourl(trip,'/reisdata-en-prijzen') ; ""}}
  • {{txt}}
  • Aanbieding
{{trip.Title}}

{{removeDaysInTitle(trip.Title)}}

{{trip.LabelTexts.join(', ')}}

{{trip.ReviewScore | number:1}} ({{trip.ReviewCount}})
{{trip.Intro}}

{{trip.Duration}} dagen

v.a. € {{trip.HighestPrice | number:0}} € {{trip.FromPrice | number:0}}
REIS START EIND AANTAL DAGEN OPMERKINGEN PRIJS
{{trip.Title}} {{removeDaysInTitle(trip.Title)}} {{trip.StartDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.EndDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.Duration}} Groepssamenstelling v.a. € {{trip.FromPrice | number}}

v.a.

€ {{trip.HighestPrice | number}}

€ {{trip.FromPrice | number}}

v.a.
€ {{trip.FromPrice | number}}
Lees meer
Bezig met laden...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.