Festivals in Noord-Korea

Festivals in Noord-Korea

Festivals in Noord-Korea

Geboortedag Kim II Sung

De Koreaanse communistische politicus Kim Il Sung werd geboren op 15 april 1912. Elk jaar wordt de voor Noord-Koreanen memorabele geboortedag van de voormalige president herdacht. Pyongyang zal waarschijnlijk feestelijk aangekleed worden met meterslange spandoeken en beschilderde billboards. De inwoners gaan gekleed in hun beste outfits en doen mee aan allerlei festiviteiten die door de stad heen georganiseerd zijn.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 2 en 9 april 2021

1 Mei Viering

Op 1 mei wordt in Noord-Korea jaarlijks de Dag van de Arbeid. Meestal gebeurt dit met een evenement op het centrale plein waarbij gezamenlijk gedanst wordt. Het is altijd (tot op het laatste moment) maar weer de vraag tot welk deel van het evenement je wordt toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 23 april 2021

Internationale Kinderdag

Op 1 juni viert men in Noord-Korea jaarlijks de Internationale Kinderdag. In het hele land worden er op die dag activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, muziek en dans. Kinderen (en hun ouders) kunnen hieraan deelnemen. In Noord-Korea is het altijd de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 21 mei 2021

Wapenstilstand Korea Oorlog Herdenking

Hoewel 27 juli in Zuid-Korea de herdenking van de wapenstilstand van de Korea Oorlog wordt gevierd, viert men in Noord-Korea op deze dag “Victory Day in the Fatherland Liberation War”. De “overwinning” over Zuid-Korea wordt herdacht door het leggen van bloemen bij de immense communistische monumenten en de inwoners voeren massaal een dans uit. In Noord-Korea is het altijd de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 16 juli 2021

Herdenking bevrijding Japanse kolonisatie

Op 15 augustus wordt in Noord-Korea jaarlijks gevierd dat het land in 1948 bevrijd is van Japanse kolonisatie. Meestal gebeurt dit met een evenement op het centrale plein waarbij gezamenlijk gedanst wordt. Er zijn ook militaire parades. Het is altijd (tot op het laatste moment) maar weer de vraag tot welk deel van het evenement je wordt toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 6 augustus 2021

Bier Festival in Pyongyang

Ongeveer een maand lang vinden er 's avonds op verschillende plakken in Pyongyang Bier Festivals plaats. Samen met lokale genodigden kun je je tegoed doen aan Noord-Koreaanse biersoorten, vaak onder het genot van Noord-Koreaanse zang en dans. Hoe de invulling van de avond eruit ziet, is telkens weer een verrassing en ook voor dit festival geldt dat het altijd afhankelijk is van de lokale autoriteiten of en op welke plekken je deel kunt nemen aan het festijn.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 6 en 27 augustus 2021

NB: De defintieve datm voor dit festival is nog niet bevestigd door de lokale autoriteiten.

Verjaardag van de Republiek

Op 9 september 1948 werd de DPRK, de Democratische Volks Republiek van Korea, uitgeroepen. Jaarlijks wordt dit feit herdacht door grootse festiviteiten en het leggen van bloemen bij de immense communistische monumenten. Meestal is er een optocht van 1 miljoen Koreanen op het Kim Il Sung Plein in Pyongyang en wordt er vuurwerk afgestoken langs de Taedong rivier. Het is altijd in Noord-Korea tot op het laatste moment de vraag waar we worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 27 augustus 2021

Dag van de Oprichting van de Arbeiderspartij

Op 10 oktober 1945 vond in Noord-Korea de Oprichting van de Arbeiderspartij plaats. Jaarlijks wordt dit groots gevierd. Zoals bij veel evenementen in Noord-Korea is het altijd maar de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 2 oktober 2020
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 1 oktober 2021

People's Country Mass Gymnastics

Jarenlang waren de Arirang Mass Games het grootste spektakel denkbaar. Maar liefst 100.000 deelnemers brachten een ongeëvenaarde show waarbij de geschiedenis van Noord-Korea werd uitgebeeld en er op de achtergrond onder andere in razend tempo bordjes werden omgedraaid waardoor de ene na de andere afbeelding verscheen. Sinds 2013 vond er geen voorstelling plaats totdat in 2018 het festijn onder een andere naam zijn herintrede deed. De 'People's Country' Mass Gymnastics worden normaal gesproken vanaf begin juni tot half oktober gehouden.