Festivals in Noord-Korea

Verjaardag van de Republiek

Op 9 september 1948 werd de DPRK, de Democratische Volks Republiek van Korea, uitgeroepen. Jaarlijks wordt dit feit herdacht door grootse festiviteiten en het leggen van bloemen bij de immense communistische monumenten. Meestal is er een optocht van 1 miljoen Koreanen op het Kim Il Sung Plein in Pyongyang en wordt er vuurwerk afgestoken langs de Taedong rivier. Het is altijd in Noord-Korea tot op het laatste moment de vraag waar we worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 30 augustus 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 28 augustus 2020

Dag van de Oprichting van de Arbeiderspartij

Op 10 oktober 1945 vond in Noord-Korea de Oprichting van de Arbeiderspartij plaats. Jaarlijks wordt dit groots gevierd. Zoals bij veel evenementen in Noord-Korea is het altijd maar de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 27 september 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 2 oktober 2020

Geboortedag Kim II Sung

De Koreaanse communistische politicus Kim Il Sung werd geboren op 15 april 1912. Elk jaar wordt de voor Noord-Koreanen memorabele geboortedag van de voormalige president herdacht. Pyongyang zal waarschijnlijk feestelijk aangekleed worden met meterslange spandoeken en beschilderde billboards. De inwoners gaan gekleed in hun beste outfits en doen mee aan allerlei festiviteiten die door de stad heen georganiseerd zijn.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 5 en 12 april 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 3 en 10 april 2020

Herdenking bevrijding Japanse kolonisatie

Op 15 augustus wordt in Noord-Korea jaarlijks gevierd dat het land in 1948 bevrijd is van Japanse kolonisatie. Meestal gebeurt dit met een evenement op het centrale plein waarbij gezamenlijk gedanst wordt. Er zijn ook militaire parades. Het is altijd (tot op het laatste moment) maar weer de vraag tot welk deel van het evenement je wordt toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 2 augustus 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 7 augustus 2020

Herdenking wapenstilstand Korea Oorlog

Hoewel 27 juli in Zuid-Korea de herdenking van de wapenstilstand van de Korea Oorlog wordt gevierd, viert men in Noord-Korea op deze dag “Victory Day in the Fatherland Liberation War”. De “overwinning” over Zuid-Korea wordt herdacht door het leggen van bloemen bij de immense communistische monumenten en de inwoners voeren massaal een dans uit. In Noord-Korea is het altijd de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 19 juli 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 17 juli 2020

Internationale Kinderdag

Op 1 juni viert men in Noord-Korea jaarlijks de Internationale Kinderdag. In het hele land worden er op die dag activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, muziek en dans. Kinderen (en hun ouders) kunnen hieraan deelnemen. In Noord-Korea is het altijd de vraag (tot op het laatste moment) waar we zullen worden toegelaten.

Bezoek dit festival

» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 24 mei 2019
» Noord-Korea 16 dagen - vertrek 22 mei 2020

Festivals in Noord-Korea