Festivals in China

Festivals in China

Festivals in China

Lusheng Festival

Tijdens het Lusheng Festival kleedt de Miao bevolking zich in traditionele kleding met hoofdtooien en belletjes. De mensen dansen terwijl muzikanten de lusheng bespelen, een soort mondorgel van bamboestelen, waarvan de lengte kan variëren van enige centimeters tot enkele meters. De mannen proberen de vrouwen te imponeren met hun muzikale talenten, terwijl de vrouwen met hun uitdossing en dans indruk op de mannen willen maken. De oudere en getrouwde mannen bevinden zich voor een deel in de velden buiten het dorp, waar weddenschappen worden afgesloten bij de stierengevechten die daar plaats vinden.

Bezoek dit festival

» China Minderheden 22 dagen - vertrek 3 november 2020
» China Minderheden 22 dagen - vertrek 23 oktober 2021

Sisters Meal Festival

Tijdens het uitbundige Sisters Meal Festival van de Miao bevolking gaan de jonge, huwbare vrouwen op zoek naar een geschikte huwelijkspartner. Uiteraard worden de mooiste kleren en hoofdtooien tevoorschijn gehaald en wordt er druk gelonkt naar de jongemannen. Het festival, met traditionele muziek en dans, wordt in elk dorp weer anders gevierd. Iedere gemeenschap heeft zo zijn eigen tradities en activiteiten.

Bezoek dit festival

» China Minderheden 22 dagen - vertrek 20 april 2021

De festivaldatum voor het SISTERS MEAL FESTIVAL in 2021 is onder voorbehoud. Deze datum kan gewijzigd worden door de lokale autoriteiten. Pas een maand voor vertrek wordt de datum definitief bevestigd. Koning Aap heeft hier geen invloed op. Bij wijziging wordt (indien mogelijk) de reisroute aangepast

Drakenboot Festival

Een van de belangrijkste feestdagen in de Chinese kalender. Iedere regio heeft zijn eigen legendes over de betekenis van dit festival. Volgens de lokale legenden at een draak in een grijs verleden de zoon van een visser op. De visser ging vervolgens de strijd aan met de draak en wist hem te doden. Vijf gemeenschappen, waaronder Zhenyuan ontvingen het vlees van de draak om zich te voeden. Men herdenkt deze gebeurtenis met bootraces in het hele land.

Bezoek dit festival

» China Minderheden 22 dagen - vertrek 27 juni 2021