Familiereis ZUIDELIJK AFRIKA
23 dagen - v.a. €2 895 Boek nu

Excursies Familiereis ZUIDELIJK AFRIKA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het geadviseerde zakgeld bedrag. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld behalve de excursies in Vic Falls.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Deze bedragen zijn altijd onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.

Etosha N.P. - nacht gamedrive

Ter plaatse boekbaar voor € 50

In het Etosha N.P. groeit een voedzame vegetatie van grassen, vetplanten en acacia's, die de voedselbron zijn van duizenden antilopen, springbokken, zebra's, gnoes, giraffen, olifanten en gemsbokken. Al deze vegetariërs trekken natuurlijk ook de carnivoren aan: leeuwen, cheeta's en luipaarden. 's Avonds komen de meeste dieren bij elkaar, die je kunt observeren tijdens een nacht gamedrive.

Duur: 3 uur, vertrek na zonsondergang.

LET OP: deze excursie is alleen mogelijk als we in het Etosha N.P. overnachten!

Okavangodelta - boottocht Guma Lagoon

Ter plaatse boekbaar voor € 8

Per boot in het donker door de meanderende kanalen naar de Okavangorivier waar je kunt proberen om de oplichtende ogen van krokodillen te zien.

Prijzen (richtlijnen):
Kleine boot, max 4 personen, per uur: € 8.-  per persoon.
Grote boot, max 9 personen, per uur: € 11,- per persoon
 
Inclusief: boten, gids/bootbestuurder. 
Exclusief: brandstof 
Brandstof wordt in het kamp afgerekend en is afhankelijk van de prijs die op dat moment geldt. Je kunt nu uitgaan van ongeveer € 1,- per liter gebruikte brandstof, normaal gesproken gebruikt een boot tussen de 40-60 liter brandstof per dag.

Sesriem - excursie Sossusvlei

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Je kunt een woestijn wandeling maken in de Sossusvlei. Om de hitte te mijden reis je al voor dag en dauw richting de Sossusvlei. De truck rijdt tot aan de parkeerplaats en vervolgens ga je per 4x4 verder (facultatief) verder. Het is verbazingwekkend hoe zich temidden van zoveel blakerend zand toch acacia's en kleinere struiken kunnen handhaven. Gekko's, kevers, kameleons, hagedissen en andere dieren hebben zich aan deze moeilijke leefomgeving weten aan te passen.

Inclusief: entree (inclusief reissom), 4x4 transfer naar Deadvlei en Sossusvlei.

Swakopmund - dolfijnentocht

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Vanuit het vriendelijke koloniale stadje Swakopmund, met haar door palmen overschaduwde straatjes, zijn meerdere excursies te maken. Het oude havenstadje ligt namelijk ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. De dolfijnen die hier voorkomen komen soms tot aan het strand gezwommen! Per boot kun je naar ze op zoek.

Duur: 4-5 uur
Inclusief: vervoer, drankjes, lichte lunch.

Swakopmund - kayakken

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Je maakt een mooie rit van Swakopmund naar Walvisbaai, waarbij je stopt bij Paaltjies om het vogelleven te observeren. Daarna rijd je met jeeps naar Pelican Point, waarvandaan je gaat kayakken. Met wat geluk kayak je met zeehonden en dolfijnen in je kielzog! Je kunt ook op deze excursie mee als je geen ervaring met kayakken hebt. Na afloop krijg je een heerlijke picknicklunch op het strand van Pelican Point.

Duur: halve dag (van 06u45 - 13u30), 2 uur voor het kayakken zelf.
Inclusief: lunch, transfers, kayak.

Swakopmund - sandboarden

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Je kunt gaan sandboarden vanuit Swakopmund. Dit kun je liggend doen (voor genoemde prijs). Je kunt het ook staand doen! Dan zijn de kosten € 45,- p/p.

Duur: ochtend of middag, halve dag
Inclusief: transfers, lichte lunch en veiligheidsuitrusting.

Swakopmund - townshipbezoek

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Wie kennis wil maken met het leven in de township, komt hier ook aan z’n trekken. Onder begeleiding van een bewoner van de townships krijg je een indruk van de cultuur in deze zeer vriendelijke leefomgeving. Je bezoekt het Damara-, Herero- en Ovambo deel van de township.

Inclusief: transfers, traditionele lunch.
Duur: halve dag, ochtend of middag vertrek.

Victoriawatervallen - bungee jump

Ter plaatse boekbaar voor € 160

Een van de meest spectaculaire natuurmonumenten ter wereld zijn de Victoria watervallen. De watervallen storten zich over een lengte van 1,7 kilometer in een diepe, smalle kloof en veroorzaken een dichte nevel. Grote waaghalzen kunnen hier één van de hoogste bungee jumps van de wereld maken (110m!). Een absolute adrenaline kick.

Victoriawatervallen - entreegeld

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Entreegeld voor Zimbabwe. In Zambia is het entreegeld € 20,-.

Victoriawatervallen - 'Flight of the Angels'

Ter plaatse boekbaar voor € 165

Een helicoptervlucht boven de beroemde Victoria Watervallen. 'The Flight of the Angels' verwijst naar de helicoptervluchten boven en rond de Victoria Watervallen en komt uit de geschriften van David Livingstone die de watervallen heeft 'ontdekt': “Scenes so lovely must have been gazed upon by Angels in Their Flight”.

Duur: 13 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld. 
Deze excursie kan geboekt worden via de lokale aanbieder: Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Victoriawatervallen - raften

Ter plaatse boekbaar voor € 120

Per rubberboot kun je een deel van de Zambezi afgaan, het zogenaamde 'white water raften'. Na een uurtje oefenen kun je al met een groepje en een ervaren gids de wilde rivier afzakken waarbij je spectaculaire 'rapids' tegenkomt waarbij je je best moet doen niet uit de boot te vallen. 's Middags krijg je een heerlijke lunch voordat je weer de kolkende golven in gaat. Spectaculaire foto's voor de thuisblijvers!

Duur: halve dag, afhankelijk van hoogte water vertrek je vroeg of heel vroeg. 
Inclusief: veiligheidsuitrusting, instructies, lunch.

Victoriawatervallen - ultralight flight (15 minuten)

Ter plaatse boekbaar voor € 175

Met een klein vliegtuigje of een microlight vliegtuigje vlieg je vlak over en langs de watervallen! Deze vlucht over de watervallen heet de 'Flight of the Angels' omdat David Livingstone na het zien van de watervallen in zijn dagboek schreef dat: 'engelen in hun vlucht langs de watervallen sprakeloos geweest moesten zijn bij het zien van zoveel schoonheid'.

Duur: 15 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld.

Deze excursie kan geboekt worden bij de lokale aanbieder Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!


Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.