Familiereis ZUID-AFRIKA
14 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-AFRIKA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld. Hou er rekening mee dat indien je meerdere duurdere optionele excursies wil boeken, je eventueel extra zakgeld meeneemt.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).
Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in Zuid Afrikaanse Rand (ZAR) te betalen. 

Hermanus - Walvis boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Tussen juli en november komen bij Hermanus zwangere walvissen naar de warme kust om hun kleintjes te baren. Met wat geluk kun je deze enorme dieren observeren. Tijdens een 2 uur durende boottocht vaar je de oceaan op, op zoek naar de walvissen, die je soms van zeer dichtbij kunt observeren. Misschien zie je zelfs wel dolfijnen en haaien onderweg!
Tour wordt alleen uitgevoerd tijdens het seizoen.

Kaapstad - Bezoek Robben eiland

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Het beroemde Robben eiland, ooit de gevangenis waar de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela vast zat, evenals vele andere zwarte politieke vrijheidsstrijders, is nu Unesco Werelderfgoed.

Deze excursie kan afgeblazen worden door slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om deze excursie vooraf door onze lokale agent te laten reserveren. Daarom ben je ter plaatse sterk afhankelijk van de plaatsbeschikbaarheid. Je kunt online wel zelf een reservering maken:
http://www.robben-island.org.za
Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat wegens slechte weersomstandigheden, je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of omboeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

Duur: 3 uur 
Inclusief: vervoer van en naar Robben eiland, entree, bezoek gevangenis en museum, lokale gids (vaak ex-politieke gevangene).

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad. 
NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.

Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon. Je kunt ook een enkele reis nemen en terug lopen.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website:http://www.citysightseeing.co.za/

Knysna - walvis tour

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Oudtshoorn - bezoek Cangoo Caves

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Bij binnenkomst ben je je meteen bewust van de hoge luchtvochtigheid en aangenaam warme temperatuur. Je bezoekt verschillende grotten met namen als: van Zyl, Botha, de regenboog kamer, de bruidskamer en de sprookjeskamer.

Duur: 1 uur

Oudtshoorn- bezoek struisvogelfarm

Ter plaatse boekbaar voor € 6

In kleine groepjes word je door professionele gidsen rondgeleid, waarbij je interessante informatie over de struisvogels krijgt. De lunch is exclusief en kun je ter plaatse krijgen in het bijbehorende restaurant.

Duur: 1 uur

Tsitsikamma N.P. - Boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Per boot op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen! Vanuit Plettenberg Bay maak je een boottocht waarbij je (met wat geluk) oog in oog komt te staan met allerlei zeedieren: zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen (laatste alleen van juli – november).
Minimum aantal deelnemers: 6
Duur: 1,5 uur

Tsitsikamma N.P./Knysna - Featherbed natuurreservaat

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Per boot en 4x4 voertuig reis je naar het natuurreservaat Featherbed. Je kunt een optionele 2.2 km lange wandeling maken, waarbij je door het bos naar beneden loopt en eindigt bij oude grotten aan zee. De laatste kilometer van de wandeling loop je langs de kustlijn.

Inclusief: vervoer en lunch.
Duur: 4 uur

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.