header image

Familiereis ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND AVONTUUR

21 dagen - v.a. € 2.395,- Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND AVONTUUR

8,1 (99)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld. Hou er rekening mee dat indien je meerdere duurdere optionele excursies wil boeken, je eventueel extra zakgeld meeneemt.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).
Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke dien je de excursies in Zuid Afrikaanse Rand (ZAR) te betalen. 

Hermanus - Walvis boottocht

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Tussen juli en november komen bij Hermanus zwangere walvissen naar de warme kust om hun kleintjes te baren. Met wat geluk kun je deze enorme dieren observeren. Tijdens een 2 uur durende boottocht vaar je de oceaan op, op zoek naar de walvissen, die je soms van zeer dichtbij kunt observeren. Misschien zie je zelfs wel dolfijnen en haaien onderweg!
Tour wordt alleen uitgevoerd tijdens het seizoen.

Hluhluwe Reservaat – 4x4 Safari

Ter plaatse boekbaar € 60,-

Met open safarivoertuigen rijd je door het Hluhluwe Reservaat. Dit unieke park is ooit speciaal gecreëerd om de uiterst zeldzame witte neushoorn te behoeden voor uitsterven. Tegenwoordig leven er zo'n 1600, dus de kans is groot dat je deze bijzondere dieren hier zult zien.

Minimum aantal deelnemers: 5
Duur: 3 uur
Inclusief: entreegeld, vervoer

Hoedspruit - bootcruise Blyde Canyon River Dam

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Genieten van de Blyde River Canyon vanuit een boot. Met een prachtig zicht op de drie rondavels, de mooie vegetatie en een waterval. En veel vogels spotten onderweg!

Hoedspruit - Endangered species center

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Je gaat 2 uur op pad met 4x4 safarivoertuigen met lokale ervaren gidsen die je alles zullen vertellen over de dieren in dit park die je onderweg, hopelijk, zult tegenkomen (cheetahs, leeuwen, Afrikaanse wilde katten en honden, sabelantilopes en neushoornvogels).

Kaapstad - excursie Robben Island

Ter plaatse boekbaar € 35,-

Het beroemde Robben eiland, ooit de gevangenis waar de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela vast zat, evenals vele andere zwarte politieke vrijheidsstrijders, is nu Unesco Werelderfgoed.

Deze excursie kan afgeblazen worden door slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om deze excursie vooraf door onze lokale agent te laten reserveren. Daarom ben je ter plaatse sterk afhankelijk van de plaatsbeschikbaarheid. Je kunt online wel zelf een reservering maken:
http://www.robben-island.org.za
Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat wegens slechte weersomstandigheden, je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of omboeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

Duur: 3 uur
Inclusief: vervoer van en naar Robben eiland, entree, bezoek gevangenis en museum, lokale gids (vaak ex-politieke gevangene).

Kaapstad - Kaap de Goede Hoop

Ter plaatse boekbaar € 70,-

Je kunt een excursie maken naar de beroemde, maar ook beruchte, Kaap de Goede Hoop. De weg ernaartoe is hier en daar in de rotswand uitgehouwen en vooral het traject bij Chapman's Drive is spectaculair. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. In Hout Bay maak je een tochtje met de boot om zeehonden te bekijken. Tevens breng je een bezoek aan de botanische tuinen van Kirstenbosch. Op de terugweg bezoek je Boulders Beach, waar je jackass pinguïns van dichtbij kunt zien.

Duur: hele dag
Inclusief: transfers, gids, entreegeld, boottocht

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad.
NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.

Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon. Je kunt ook een enkele reis nemen en terug lopen.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website:http://www.citysightseeing.co.za/

De kabelbaan naar de Tafelberg is in verband met onderhoud gesloten van 8 juli t/m 18 augustus. Het is dan mogelijk om de Tafelberg te voet te beklimmen. Het is geen gemakkelijke wandeling (veel trappen), maar wel te doen. Om de top van de Tafelberg te bereiken ben je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg, naar beneden duurt dit ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Kruger Nationaal Park - 4x4 Safari

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald in 4x4 safarivoertuigen. Dit zijn open voertuigen, zodat je alle kans hebt om de dieren van dichtbij te spotten.
Het beroemde Kruger Nationaal Park omvat een enorm grondgebied en biedt bescherming aan een groot aantal dieren. Wat variëteit betreft is het Kruger N.P. één van de beste natuurparken ter wereld.

Minimum aantal deelnemers: 2
Duur: hele dag
NB: de safari's met de eigen bus zijn inbegrepen in de reissom. Deze excursie is met een open voertuig (max.10 personen per voertuig) zodat de beleving van het wild spotten anders is. Daarbij kan de bus alleen op de geasfalteerde wegen en kun je met de jeeps van de gebaande paden af.

Kruger Nationaal Park – Bush Walk

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Wandelend Kruger Nationaal Park in onder de deskundige begeleiding van een zogenaamde rancher.

Minimum aantal deelnemers: 5
Duur: 2 uur
Alleen voor deelnemers van 12 jaar en ouder

Kruger Nationaal Park - Sunset Safari

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Je wordt aan het eind van de middag opgehaald in 4x4 safarivoertuigen. Dit zijn open voertuigen, zodat je alle kans hebt om de dieren van dichtbij te spotten. Je ziet een ander soort dieren als het donker wordt! Naast natuurlijk een prachtige zonsondergang.

Minimum aantal deelnemers: 2
Duur: 3 uur

Oudtshoorn - Bezoek struisvogelfarm

Ter plaatse boekbaar € 10,-

In kleine groepjes word je door professionele gidsen rondgeleid, waarbij je interessante informatie over de struisvogels krijgt. De lunch is exclusief en kun je ter plaatse krijgen in het bijbehorende restaurant.
Duur: 1 uur

Oudtshoorn - Cango grotten

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Bij binnenkomst ben je je meteen bewust van de hoge luchtvochtigheid en aangenaam warme temperatuur. Je bezoekt verschillende grotten met namen als: van Zyl, Botha, de regenboog kamer, de bruidskamer en de sprookjeskamer.

Duur: 1 uur

Pretoria - Soweto tour

Te boeken voor vertrek € 40,-

Tour naar het township Soweto. Soweto is de bakermat van de anti-apartheid beweging met voormalige beroemde inwoners als Nelson Mandela en Desmond Tutu. Je bezoekt ook het Apartheid museum óf het Mandela House en Hector Peterson museum. 

Minimum aantal deelnemers: 6
Inclusief: entreegeld en lokale gids
Duur: halve dag

St. Lucia - Boottocht

Ter plaatse boekbaar € 15,-

Het gebied rond St. Lucia kun je het beste per boot verkennen. Zo kun je de vele nijlpaarden en krokodillen goed observeren. Vissen vormen de voedselbron voor krokodillen en grote aantallen watervogels. Er komen onder andere pelikanen, ibissen, visarenden, goliathreigers en ijsvogels voor.

Minimum aantal deelnemers: 2
Duur: 2 uur

St. Lucia - snorkelen Cape Vidal

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Je vertrekt vroeg in de ochtend met een jeep naar Cape Vidal, hopelijk zie je nog de nodige dieren onderweg! Je snorkelt met eb (met vloed is het gevaarlijk!). Snorkelspullen worden verstrekt tijdens de excursie. Daarnaast is er volop tijd om te genieten van zon en zand op het schitterende strand. In de middag wordt voor een heerlijke barbecue lunch gezorgd. Tegen een uur of 4 in de middag ben je weer terug in St Lucia.

Swaziland – Mlilwane Reservaat – Paardrijden

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Je kunt te paard Mlilwane gaan verkennen, je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. In een rustig tempo ga je ´wildlife´ spotten.

Prijs is per uur (afhankelijk van de groepsgrootte) per persoon.
Duur: je kunt 1 tot 3 uur gaan paardrijden.

Swaziland – Mlilwane Reservaat – Wandelsafari

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Omdat in Mlilwane geen dieren voorkomen die een directe bedreiging voor de mens vormen, kun je hier tussen het wild rondlopen. Je hebt tijdens een wandelsafari grote kans om nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, impala's, gnoes, hartebeesten, blesbokken en zebra's te zien. Bij de meertjes zijn vele watervogels te bewonderen.

Inbegrepen: entreegeld Mlilwane, gids (per uur).
Duur: 2,5 uur

Swaziland - Swazi Cultural Village

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Swazi Cultural Village is een levend museum van oude tradities. Het laat je de levensstijl van de Swazi rond 1850 zien. Alles is van traditioneel materiaal gebouwd: gras, leer, aarde en gedroogde koeienvlaaien. Het bestaat uit 6 hutten, elk met een eigen doel. Je ziet de 'kraal' voor het vee en de geiten. Als je aankomt word je door de mensen van het dorp begroet met de standaard Swazi groet: ´Yebo Nkosi´! Een gids gaat met je mee, om alles uit te leggen. Aan het eind zullen Swazi dansers je trakteren op traditionele dans en muziek.

Tsitsikamma N.P. - Boottocht

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Per boot op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen! Vanuit Plettenberg Bay maak je een boottocht waarbij je (met wat geluk) oog in oog komt te staan met allerlei zeedieren: zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen (laatste alleen van juli – november).

Minimum aantal deelnemers: 6
Duur: 1,5 uur

Tsitsikamma N.P./Knysna - Featherbed natuurreservaat

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Per boot en 4x4 voertuig reis je naar het natuurreservaat Featherbed. Je kunt een optionele 2.2 km lange wandeling maken, waarbij je door het bos naar beneden loopt en eindigt bij oude grotten aan zee. De laatste kilometer van de wandeling loop je langs de kustlijn.

Inclusief: vervoer en lunch.
Duur: 4 uur