header image

Familiereis ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND Kampeer

15 dagen - v.a. € 1.995,- Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND Kampeer

8,2 (142)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen. Deze bedragen zijn onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).
Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke dien je de excursies ook in Zuid Afrikaanse Rand (ZAR) te betalen.

Kruger Nationaal Park - gamewalk

Ter plaatse boekbaar € 55,-

In de ochtend wandel je door het Kruger Nationaal Park. Je vertrekt vroeg zodat je zoveel mogelijk dieren in het wild kunt tegenkomen. Natuurlijk loop je onder begeleiding van een ervaren gids!

Duur: 2-3 uur, vertrek 4.30 in de zomer en 5.30 in de winter
Inclusief: gids
De prijs is onderhevig aan prijswijzigingen die doorgevoerd worden door Kruger N.P. Deze excursie is mogelijk indien we in Kruger NP overnachten.
Daarnaast is deze excursie niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 12 jaar.  

Kruger Nationaal Park - full day safari

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Je wordt opgehaald op de camping in 6- of 10-persoons safarivoertuigen. Dit zijn open voertuigen, zodat je alle kans hebt om dieren van dichtbij te spotten.

Het beroemde Kruger Park omvat een enorm grondgebied en biedt bescherming aan een groot aantal dieren. Niet alleen aan veel voorkomende soorten als wildebeesten, impala's, kudu's, zebra's, giraffen, buffels, wrattenzwijnen, olifanten en nijlpaarden, maar ook aan de zwaar bedreigde neushoorn. Ook de grote jagers tref je hier aan zoals de leeuwen, cheeta's en (met een beetje geluk) luipaarden. Wat variëteit betreft is het Kruger Park één van de beste natuurparken ter wereld.

Duur: hele dag
Inclusief: gids en water
NB: de gamedrives met eigen truck zijn inbegrepen in de reissom. Deze excursie is met open voertuigen zodat de beleving van het wild spotten anders is. Daarbij kan de truck alleen op de geasfalteerde wegen en kun je met de jeeps van de gebaande paden af. Gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Let op: de prijzen zijn onderhevig aan prijswijzigingen die doorgevoerd worden vanuit Kruger N.P. en is op basis van plaatsbeschikbaarheid. 

Kruger Nationaal Park - sunsetdrive

Ter plaatse boekbaar € 45,-

Je kunt een spannende 'sunsetdrive' maken. Je vertrekt voor de zon ondergaat en komt terug als je geen hand voor ogen meer kunt zien! Je wordt begeleid door ervaren gids/chauffeurs. Deze excursie kan alleen geboekt worden bij aankomst op de camping en is op basis van plaatsbeschikbaarheid.

Let op: de prijzen zijn onderhevig aan prijswijzigingen die doorgevoerd worden vanuit Kruger N.P.

Mlilwane - mountainbiken

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Als je wat actiever bezig wilt zijn: ga mountainbiken! Je kunt fietsen huren per uur of voor een paar euro meer gaan fietsen onder leiding van een gids (afhankelijk van aantal deelnemers). Het is geen zware fietstocht omdat Mlilwane vrij vlak is.

Mlilwane - paardrijden

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Je kunt ook te paard Mlilwane gaan verkennen, je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Je gaat in een rustig tempo onderweg, waarbij de nadruk ligt op het van dichtbij spotten van 'wildlife' op de vlakte.

Prijs is per uur (afhankelijk van de groepsgrootte) per persoon.
Duur: je kunt 1 tot 3 uur gaan paardrijden.

Mlilwane - wandelsafari

Ter plaatse boekbaar € 22,-

Omdat in Mlilwane geen dieren voorkomen die een directe bedreiging voor de mens vormen, kun je hier tussen het wild rondlopen. Je hebt tijdens een wandelsafari grote kans om nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, impala's, gnoes, hartebeesten, blesbokken en zebra's te zien. Bij de meertjes zijn vele watervogels te bewonderen.

Inbegrepen: entreegeld Mlilwane (incl. in reissom), gids (per uur).
Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

Pretoria - Soweto tour

Te boeken voor vertrek € 60,-

Pretoria wordt de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd en is een vriendelijke stad met veel publieke gebouwen en monumenten. Je kunt hiervandaan een excursie maken naar de townships van Soweto. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela en het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt zo het leven in een township even mee.

Duur: ong. 4 uur, vertrek in de ochtend of de middag.
Prijs per persoon vanaf 4 deelnemers.
Inclusief: entreegeld, gids.

Let op: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 6.

St. Lucia - boottocht

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Het St. Lucia Park is door middel van een boottocht te verkennen. Het biedt je de gelegenheid om van het vogelleven te genieten en is natuurlijk de beste manier om de vele nijlpaarden en krokodillen te observeren. Vissen vormen de voedselbron voor krokodillen en grote aantallen watervogels. Er komen onder andere pelikanen, ibissen, visarenden, goliath reigers en ijsvogels voor.

Duur: 2 uur
Inclusief: boottocht

St. Lucia - snorkelen

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Voor een snorkel- of duiktrip kun je een uitstap maken naar Cape Vidal. Het gebied staat bekend onder snorkelaars en duikers, omdat je veel onderwaterleven kunt spotten.

Inclusief: snorkelmateriaal, ontbijt met koffie en thee, entreegeld.
LET OP: bij Cape Vidal staat een sterke stroming, er kan alleen 1 uur voor het laagtij en 1 uur erna gesnorkeld worden.

Excursieduur is ongeveer 5 uur in totaal.

Sudwala Caves - entreegeld

Ter plaatse boekbaar € 7,-

In de Sudwala Caves, een van de belangrijkste toeristische attracties van het Laagveld, vind je prachtige stalagtieten en stalagmieten. Ze zijn zeker meer dan 2000 miljoen jaren oud.