Familiereis NOORD-THAILAND
15 dagen - v.a. €1 495 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
7,8
200 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,4
Prijs/kwaliteit: 7,4
Accommodatie: 7,2
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 23/07/2017
1 Beoordeling: 9
Susanne : Een prachtige reis waarin we veel gedaan en gezien hebben. Veel variatie en genoeg vrije dagen die je zelf kan invullen. Aanrader!
Vertrekdatum: 16/07/2017
0 Beoordeling: 8
Katja : Deze reis is voorbijgevlogen. Zoveel leuke en mooie dingen gezien en gedaan. En lekker veel rondgereisd, zodat we een groot gedeelte van Thailand hebben kunnen zien. Vooral de fietstocht in Bangkok is een aanrader! En onze super Thaise gids Jib heeft er mede aan bijgedragen dat we echt genoten hebben en ons geen moment zorgen hebben moeten maken of alles wel geregeld was. Katja
Vertrekdatum: 16/07/2017
1 Beoordeling: 9
Renee : Als je meedoet met de jungle tocht, raad ik aan om sportkleding aan te doen. Onze gids droeg een hardloop-broek en -shirt en dat beweegt soepel en het materiaal ademt goed.
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 7
Nicole : We hebben genoten van de familiereis in de meivakantie naar Thailand. Reisprogramma is goed opgebouwd, van druk (hoger tempo) naar rust (Koh Samed)! De lokale reisleidster heeft ons top begeleid en we hadden ook een erg leuk gezelschap. Kids hadden elkaar na een dag of 2 helemaal gevonden, wat voor de volwassenen ook fijn was: als de kids het naar hun zin hebben: wij ook!
Vertrekdatum: 23/04/2017
1 Beoordeling: 9
Jacco : Wat een geweldige reis was deze eerste ontmoeting met Azie. Heel erg veel gezien en meegemaakt en tot in de puntjes verzorgd! Wij waren erg onder de indruk en hebben enorm genoten. Herinneringen gemaakt voor een lifetime, Koning Aap bedankt!
Vertrekdatum: 07/08/2016
0 Beoordeling: 8
Marieke : Heerlijke afwisselende vakantie. Mooie combinatie van Cultuur, Actie en zon/ zee.
Vertrekdatum: 31/07/2016
0 Beoordeling: 8
Rene : Deze reis door Thailand biedt in 2 weken een mooie kennismaking met het land, met de cultuur en de natuur. De trektocht door de jungle vormde een hoogtepunt. Ook het verblijf op Ko Samet was een relaxte afsluiting. De nachttrein een belevenis. De tieners hebben veel pret met elkaar gehad, net als de ouders. We hebben ervan genoten.
Vertrekdatum: 24/07/2016
0 Beoordeling: 6
Jolanda : Het land is prachtig en we hebben geweldig mooie dingen gezien en meegemaakt. De natuur is wonderschoon en de reis is afwisselend. Voor ons waren de locaties van de hotels regelmatig erg slecht. Erg afgelegen en geen mogelijkheid om in de nabije omgeving iets anders te eten dan erg karig maleisies. Wij zijn gesteld op comfort en hebben dat regelmatig gemist. Daarnaast vinden wij het gezellig s avonds lekker te eten en eventueel nog ergens iets te gaan drinken, ook dit was op een aantal locaties niet mogelijk, waardoor we ons erg beperkt voelden.
Vertrekdatum: 24/07/2016
0 Beoordeling: 6
Roger : Het avontuur komt je in elk opzicht tegemoet, geen reis voor mensen die het even rustig aan willen doen. Het reizen in een groep heeft voor- en nadelen. Je leert nieuwe mensen kennen, je kinderen hebben genoeg aanspraak maar bent strikt gebonden aan de groepstijden. De reisverblijven zijn van verschillende kwaliteit en het eten zeker niet overal goed te noemen. Echter met verplaatsing naar de Thai cultuur valt hierover heen te komen. Neem vooral niet te veel spullen mee want de helft van de helft van je koffer heb je maar nodig, oftewel hooguit een half koffer per persoon en dat is ruim! Je kunt er overal goed de was laten doen voor ca. 2 euro per kilo en de volgende dag klaar. Maak tevens voor het floatel een tas klaar voor twee nachten zodat je niet je hele koffer hoeft overhoop te halen in het donker. Ook voor de nachttrein is dit een aanrader. Westers eten is er relatief gezien voor Thaise begrippen duur, indien je van Thais eten houdt kun je er al voor 1 euro per maaltijd (eten en drinken) aan uitkomen. Muggenspul, neem het niet mee uit Nederland, daar heeft elke 7-eleven genoeg keuze. Tevens elke 7-eleven heeft een pinautomaat waar je geld kunt opnemen. En een 7-eleven ligt in elke derde straat wel een of meer. Kortom een leuke reis voor avonturiers die hun westerse instelling kunnen afschakelen, maar kun je dat niet dan is dit geen reis voor jou. Prijs/kwaliteit van het gebodene vind ik persoonlijk ondermaats. Indien ik nogmaals naar Thailand zou gaan ga ik op eigen houtje en weet zeker dat ik een stuk goedkoper uit ben of voor de prijs die ik nu betaald heb een stuk luxere vakantie had gehad.
Vertrekdatum: 10/07/2016
1 Beoordeling: 7
Sara : Leuke reis die de moeite waard is. Wat erg leuk aan de reis is, is dat je op diverse manieren reist (trein, bus en boot) en het ene moment is het cultureel, dan weer sportief (afhankelijk van de gekozen opties) en dan weer relax. Dat je een groep kunt kiezen met kids in dezelfde leeftijdsgroep is absoluut een pluspunt. Wij hadden ook nog eens het geluk dat we erg leuke medereizigers hadden. Zorgde ervoor dat de kids het erg naar hun zin hadden en daarmee wij ook. Tip wat wij hebben aan andere reizigers is om vanaf dag 1 wanneer je groep een gezamenlijke pot maakt (voor gezamenlijke uitgaves) ook gelijk een schriftje bij te laten houden waar elke uitgave meteen in wordt bijgehouden (en niet achteraf laten opschrijven). Zodat je op elk moment kunt zien wat en waarom er geld is uitgegeven. Dit moet ergens centraal liggen en voor een ieder altijd raadpleegbaar. Als deze er op dag 2 nog niet ligt, vraag er dan om. Dit om onduidelijkheid en misverstanden te voorkomen, zodat je optimaal kunt genieten van je mooie reis.
Vertrekdatum: 10/07/2016
0 Beoordeling: 6
Reiziger : Leuke, prima vakantie gehad, maar denk dat dit vooral dankzij de groep en de reisleidster was en niet dankzij de reis van Koning Aap. Had meer (originelere) vakantie verwacht. Heb nu het gevoel te veel betaald te hebben voor een standaardreis die je bij wijze van spreken ook met Fox gemaakt zou kunnen hebben.
Vertrekdatum: 10/07/2016
1 Beoordeling: 5
Astrid : Vier dagen in chiang mai was voor ons te lang. Spijtig dat er niet meer aandacht werd besteed aan de mensen die niet mee gingen op de trekking. Sommige hotels waren tijdens deze reis een teleurstelling. Deze in chiang mai is vergane glorie en na de laatste nacht nabij Bangkok AirPort hadden we vlooienbeten.
Vertrekdatum: 24/04/2016
1 Beoordeling: 9
paul : De reis geeft in twee weken een mooi beeld van Thailand. Door de goede organisatie en zeer kundige reisleiding is deze vakantie voor ons een onvergetelijke ervaring geworden.
Vertrekdatum: 20/12/2015
1 Beoordeling: 9
Norbert : We hebben een prachtige tijd gehad in Thailand. Met prima vervoer, goede accommodaties en bovenal een zeer goede reisleiding. Onze kinderen hebben zich ook heel goed vermaakt en voelden zich thuis in een heel leuke groep. We hebben genoten van de cultuur, natuur en de heerlijke Thaise keuken. Wat ons betreft hadden we liever nog een dag extra in Bangkok vertoefd. Zonder meer een aanrader deze reis!
Vertrekdatum: 02/08/2015
0 Beoordeling: 8
Peter : we zijn naar alternatief olifanten tehuis geweest ivm overboeking op oorspronkelijk beloofd tehuis. Dit heeft zeer positief uitgepakt. Was fantastisch, rustig en veel persoonlijke aandacht. zeker de moeite waard om deze als standaard te nemen en wellicht een idee om dit bij aankomst in Chaing mai als standaard op te nemen. voorkom je dat je in hotel komt, waar kamers nog niet beschikbaar zijn, je kan er goed douchen, dus... Ontbijt in trein zou ik adviseren over te slaan en even collectief ontbijten bij aankomst.
Vertrekdatum: 02/08/2015
1 Beoordeling: 7
Jos : Thailand was een hele ervaring voor ons: met name het floatel en de jungle-hike waren de hoogtepunten van deze reis. We hebben erg genoten van een compleet andere cultuur waarin mensen veel op straat leven en eten, van de vele, vele tempels en ook de prachtige watervallen. Complimenten aan de reisleidster die vlak voor vertrek in moest vallen en voor het eerst een Thailand reis leidde. Ze riep op het juiste moment hulp in van een lokale reisagent als we vragen hadden die ze zelf niet kon beantwoorden.
Vertrekdatum: 03/05/2015
1 Beoordeling: 7
Tjalle : Je wordt in 2 weken tijd compleet onder gedompeld in de verschillende facetten van de thaise cultuur. Leuk voor de ouders maar het reis schema laat ook zeker ruimte over voor kinderen, en dus is deze reis ook zeker leuk voor kinderen. Dat maakt dat de vakantie al bijna half geslaagd is. Met name de gebeurtenissen in de jungle, het raften met bamboe vlot en het bekijken van een schooltje (compleet met hangmat onder het schoolbord) maakten grote indruk op onze kinderen! Zeker een aanrader
Vertrekdatum: 26/04/2015
1 Beoordeling: 9
Alexander : Wij hebben een geweldige reis gehad! We hadden een hele fijne groep en de kinderen vonden elkaar direct, op deze manier reizen met pubers is echt een aanrader. Onze reisleider Sam was de beste die je kon wensen. Wij hebben naast de jungletocht ook het olifanten natuurpark bezocht en dit was volgens ons onmisbaar in het pakket.
Vertrekdatum: 21/12/2014
0 Beoordeling: 8
Ron : reisverslag volgt via mail.
Vertrekdatum: 21/12/2014
0 Beoordeling: 8
Amalia : Dit was een fantastische reis met veel variatie. Thailand heeft zoveel te bieden qua cultuur en natuur. De kinderen hebben genoten van het uitgebreide programma en vooral van elkaar.
Vertrekdatum: 21/12/2014
0 Beoordeling: 8
Dennis : De familiereis naar Thailand is een heel leuke ervaring voor het hele gezin. Het is leuk om met een groep te reizen, leuk voor kinderen en volwassenen. Wij hadden de leukste en beste reisleider die je je maar kunt voorstellen. Dat maakte de vakantie helemaal compleet. En we hadden een heel leuke groep. Thailand is een fantastisch vakantieland. De trekking moet je wel doen, want dat maakt de vakantie heel speciaal. Het is een afwisselend programma - het is helaas heel snel afgelopen.
Vertrekdatum: 20/07/2014
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Wat een geweldige reis. Echt alles klopte. Vervoer, accommodaties prima geregeld. Ook de mogelijkheid om ter plekke te besluiten om aan een excursie mee te doen is fijn. De 2 daagse jungletocht is zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 13/07/2014
1 Beoordeling: 7
Gilbert : In juli 2014 zijn wij met ons gezin naar Thailand vertrokken met de puberreis. Het was voor ons de eerste keer dat wij een georganiseerde reis boekte. Op Schiphol bekijk je je medereizigers ineens heel anders, "zijn dan ook gezinnen van onze groep?". Thailand is een geweldig land. Heerlijk eten, vriendelijke en behulpzame mensen en een mooie omgeving. Onze reis viel midden in het regenseizoen maar wij hebben zo veel geluk gehad met het weer (bijna) geen regen gehad. De groep werd al snel een echte groep en de kinderen konden prima met elkaar overweg. Over de reisleiding waren wij helaas minder te spreken. Zij was voornamelijk aan het woord over haar zelf. We zijn nu volledig op de hoogte van haar scheiding, verkoop woning in Costa Rica en het wel en wee van haar jeugd en relatie met haar ouders. Er werd nagenoeg geen extra informatie gegeven over de plaatsen die wij bezochten of gingen bezoeken, als er extra info werd gegeven werd dit gehaald uit een Lonely Planet reisgids (die wij zelf ook hadden). De eerste twee dagen in Bangkok werden slecht begeleid door de Thaise gids, deze was niet te verstaan en wist de weg niet waardoor wij op dag twee 2,5 uur hebben rondgedoold om van de drijvende markt naar de trein te komen, waardoor wij ipv op 15.00 uur pas om 19.00 uur in het floatel aan kwamen. Dit heeft er weer voor gezorgd dat wij (en meerdere gezinnen) hebben besloten om niet naar de watervallen te gaan omdat we van het hotel wilde genieten. De reisleiding greep hier onvoldoende in, gaf als excuus dat ze nu eenmaal een Thaise gids moest hebben. In Chiang Mai waren er een aantal gezinnen die niet mee gingen naar de jungle trekking, waaronder wij. Voor deze gezinnen werd geen alternatief plan aangeboden in Chiang Mai behalve een bezoek aan een tempel waar je voor het vervoer 1000 bat per persoon moest betalen, terwijl wij zelf voor 120 bat een toek toek hebben geregeld. Dit verschil in prijs was te groot en niet meer realistisch. De historie van Ching Mai moesten wij zelf uitzoeken, hier kon de gids ons niets over vertellen. Jammer dat er geen gebruik is gemaakt van de Thaise gids om een dagexcursie aan te bieden in Chiang Mai om zo ook de cultuur en historie van de stad te leren. De Thaise gids in Chiang Mai had in onze ogen een overbodige rol, meerijden in het busje tot aan het hotel waarna wij haar pas weer bij het vertrek uit ons hotel naar de trein hebben gezien als bijrijder in het busje. Als feedback wil ik dan ook graag meegeven dat het zinvol is om een ervaren reisleider op deze reis te zetten, niet in reisleidersjaren maar ervaren voor deze Thailand reis. Een reisleider leren kennen is leuk maar ik wil het land leren kennen en de cultuur niet alle prive problemen van de gids.

Opmerking Koning Aap :

Onze reisbegeleiders hebben vaak jarenlange ervaring in het begeleiden van reizen. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie en het goed verlopen van de reis. Het kan voorkomen dat in het hoogseizoen reisbegeleiders een reis begeleiden naar een bestemming waar ze wellicht nog geen reisbegeleiders ervaring hebben maar wel privé reiservaring.

Vertrekdatum: 27/04/2014
1 Beoordeling: 9
Esther : Wij hebben genoten van onze familiereis met Koningaap. Een mooi vol reisprogramma, een geweldige gids die veel uitlegt over het land. Top accomodaties (iedere dag konden de kinderen zwemmen!) en prima vervoermiddelen (de kids vonden de nachttrein zo'n beetje het leukste onderdeel).
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.