Familiereis PORTUGAL CULTUUR & STRAND

8 dagen - v.a. € 1.275,- Boek nu

Excursies Familiereis PORTUGAL CULTUUR & STRAND

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. De bedragen zijn bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's.

Porto - stadswandeling

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Leer de prachtige hoofdstad van het noorden van Portugal kennen door een stadswandeling met ervaren gids. Je start de wandeling in de Ribeira buurt waar de Rabelo boten op de rivier dobberen. Ook is deze buurt bekend om zijn knusse restaurantjes en exclusive winkeltjes. Breng een bezoek aan de beroemde Lello bibliotheek en ontdek wat deze bibliotheek met Harry Potter te maken heeft. Tijdens de wandeling heb je ook tijd om het Beurspaleis, de hoge klokkentoren van  Clerigos en andere juwelen van de stad te ontdekken.
De excursie duurt ongeveer 4 uur en is inclusief entree voor de Lello bibliotheek, een Nederlandstalige gids en transport van en naar het hotel. Overige entreegelden zijn niet inbegrepen.

De prijs van de excursies is gebaseerd op een minimum van 6 deelnemers. Bij 15 deelnemers of meer is de prijs rond de 44 euro.

Lissabon - tuktuk stadstour

Ter plaatse boekbaar € 45,-

Stap met zijn vieren in een tuktuk en laat je rondrijden door Lissabon. Je start de tour in de Alfama wijk, dit is de oudste wijk in het centrum van Lissabon, gekenmerkt door haar steile straten. Na wat rondspeuren stap je weer in de tuktuk, op weg naar de wijken Bairro Alto, Chiado en Belém. In elke wijk zal er tussendoor gestopt worden zodat je even kunt uitstappen en rondwandelen. Voor alle zoetekauwen is de stop bij een van de beste bakkerijen in Portugal misschien wel de leukste! Proef hier de beroemde en traditionele custardcake 'Pastel de Belem'. 

In elke tuk tuk is ruimte voor 4 personen.

Lagos - Culturele bustour door de Algarve

Ter plaatse boekbaar € 78,-

Ga mee op een tour door het zuiden van Portugal en leer meer over de cultuur van de Algarve. Doorkruis het schilderachtige dorpje Silves over de smalle en winderige wegen omhoog naar het kasteel (exclusief entreegeld). Bezoek ook het hoogste punt van de hele Algarve, de Fóia top op 902 meter hoog, waar je als het helder weer is bijna heel de Algarve kunt bekijken. Vergeet je camera dus niet! Daarna rijd je door naar Cabo de São Vicente, kaap de Sint-Vincent, dit is het meest zuidwestelijke punt van heel Europa. Vroeger toen de mensen nog niet wisten dat de wereld rond was, werd gedacht dat deze plek het einde van de wereld was, een zeer bijzondere plek dus!

De prijs is op basis van 6 deelnemers. Bij 15 deelnemers of meer ligt de prijs rond de 37 euro per persoon.

Lagos - 4x4 jeep safari

Ter plaatse boekbaar € 63,-

Stap in een stoere 4x4 jeep en ga mee op safari door het binnenland van de ruige Algarve. Je stapt met zijn vieren in de jeep samen met een ervaren gids die je meeneemt over zandwegen, hobbels, plassen en kuilen. Onderweg leer je van alles over de natuur en de dieren in de omgeving. Zo rijd je langs rivieren, wijngaarden, sinaasappelboomplantages en meertjes. Met lekker weer is er ook genoeg tijd om af te koelen en het stof van je lichaam af te spoelen tijdens een plons in de kleine rivier.

Per jeep is er ruimte voor 5 personen.