Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR
22 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR

MALEISIË

Wat is de beste reistijd om te reizen door Maleisië?

In Maleisië heerst een tropisch klimaat. Het is er altijd warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de laaggelegen kustgebieden bedraagt 26° C. In de Cameron Highlands bedraagt de gemiddelde temperatuur 18° C. Het klimaat wordt beheerst door noordoostelijke en zuidwestelijke moessonregens. De noordoostelijke moesson waait van oktober tot februari en zorgt in december en januari voor zware regenval en overstromingen aan de oostkust. In Sarawak is het in die periode ook het natst. Tijdens de zuidwestelijke moesson is het droger. Omdat er in Maleisië veel neerslag valt (jaarlijks gemiddeld 2500 mm) en er geen echt droog seizoen is, oogt het er altijd groen.

Kan ik pinnen in Maleisië?

In de grotere plaatsen kan gepind worden. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen, in het geval de pinautomaat het niet doen, maar je wel geld kan wisselen.

Wat voor kleding/bagage kan ik het beste meenemen naar Maleisië?

Neem niet te veel bagage mee. Met name kleding kun je altijd goedkoop ter plekke aanschaffen. Bovendien heeft bijna elk hotel een 'laundry service'. Maleisië heeft een aangenaam klimaat dus luchtige, katoenen kleding is aan te raden. Neem voor het bezoek aan de Cameron Highlands een sweater of een dunne jas mee. Een regenjas/poncho kan van pas komen. Neem voor de reis in ieder geval een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers mee. Dat is alles wat je voeten vereisen. Verder voldoende spullen om je tegen de felle zon te beschermen: een hoed, zonnebril en zonnebrand.

Zijn er kleding voorschriften in Maleisië?

Maleisië is een islamitisch land. Discreet gekleed aan is wel respectvol. Denk aan kleding wat de knieën en schouders bedekken. Dit is zeker van belang als je een heilige plaats gaat bezoeken. Wanneer je je bevindt in een badplaats kan je je kleding door ook weer op aanpassen. De reisbegeleider kan je daarin ook tips geven.

Moet ik een lakenzak/slaapzak/slaapmatje meenemen naar Maleisië?

Voor alle Maleisie reizen is het niet noodzakelijk. Maar misschien vind je het prettiger om wel in je eigen lakenzak te slapen in Bako National Park en in de Longhouse. Verder zal je slapen in middenklasse hotels en zal je een lakenzak niet nodig hebben. Dit geldt ook voor de familiereis

Moet ik een klamboe meenemen naar Maleisië?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen op onze Maleisië reizen. In de hotels is het niet nodig en is soms ook aanwezig. Ook in de National Parken zijn er klamboes aanwezig of indien gewenst te huur.

Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insekten afwerend middel.

Heb ik inentingen nodig voor Maleisië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heb ik een visum nodig?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig reisdocument.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Voor meer informatie:

·  Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.

·  Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Maleisië?

De ramadan (de vastenmaand) kan een beetje lastig zijn. Er kunnen restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar ze houden vaak rekening met toeristen. Voor toeristen wordt overal wel gekookt en gezorgd. Het spreekt vanzelf dat men de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hun neus te eten. In de Chinatowns zijn de restaurants wel open. In 2018 start de ramadan omstreeks 15 mei en duurt een maand.

Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas, maar is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer namelijk

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Maleisie?

In Maleisie is het 7 uur later dan in Nederland/Belgie

Is er Wifi in Maleisie ?

In de meeste hotels is wifi gratis beschikbaar. Soms moet je ervoor betalen.

THAILAND

Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Dat zeggende kan er in onze zomer ook goed in Thailand gereisd worden, maar houd dan rekening met regelmatig een bui aan het eind van de dag.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Indien je langer dan 30 dagen naar Thailand gaat dien je vooraf in Nederland een visum te regelen. Al onze reizen hebben een kortere reisduur. Een visum voor onze reizen is mits je een Nederlands paspoort hebt dus niet nodig

Wat voor inentingen heb je nodig voor een reis naar Thailand?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe gaat het reizen in de nachttrein in Thailand?

Voor in de nachttreinen is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van de soort nachttrein kan je het onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd in een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.

Kan ik in Thailand met euro's betalen?

Nee, in Thailand betaal je in Thaise Baht.
Er zijn inmiddels veel geldautomaten in Thailand, wat betekent dat het makkelijkste is om gewoon geld te pinnen bij aankomst (bankpas wel op wereld zetten). In de steden kun je vaak betalen met een creditcard.
Het is handig om als reserve een bedrag aan contante euro's mee te nemen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.

Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land, dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen (over de knie) en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen).
Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst.

Mag je in Thailand in de boeddhistische tempels foto's maken?

Je mag in de tempels wel foto's maken (veelal zonder flits), wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Foto's van een toerist voor een Boeddhabeeld worden niet op prijs gesteld.

Is er Wifi in Thailand ?

In bijna alle hotels is wifi aanwezig (let op dat het soms wel tegen betaling is).
Wel is het zo dat er tegenwoordig in vele cafe's en eettentjes gratis wifi aangeboden wordt.

Is roken verboden op de Thaise stranden?

Er geldt er een rookverbod op de stranden van Phuket, Koh Samui, Krabi, Hua Hin en Koh Phi Phi.

Bezoekers die roken kunnen dat doen op speciaal daarvoor aangewezen rookplekken. Dit nieuwe rookverbod zal helpen om voor iedereen een schone en veilige omgeving te creëren, terwijl het tegelijkertijd helpt om het imago van Thailand als duurzame bestemming op de kaart te zetten.

Let er ook op dat het gebruik van e-sigaretten, en het in bezit hebben daarvan, illegaal is in Thailand. Het punt is dat deze producten vallen onder de goederen waar geen belasting op is geheven.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.