Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR
22 dagen - v.a. €2 495 Boek nu

Excursies Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar, de Maleisische ringgit en Thaise baht van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Ter plaatse boekbaar voor € 14

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen. De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, privévervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

Ter plaatse boekbaar voor € 34

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. In China Town zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt de hindoeïstische Sri Mahamariamman-tempel. Als je geluk hebt maak je een hindoebruiloft mee! Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 27

Tijdens deze stadstour door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je ziet het Koninklijk Paleis en bezoekt het bruisende Chinatown. Ook het Parlementsgebouw, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl worden niet overgeslagen. Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Je neemt een kijkje bij traditionele Maleisische woningen en ‘Batik Cottage Industries’, waar batikdoeken en -kleding worden gefabriceerd. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen. Je bezoekt de prachtige Jamek-moskee (niet op feest- of vrijdagen), een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. Tot slot bezoek je de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. De totale tour neemt circa 7 uur in beslag.
NB: De Jamek-moskee is op vrijdag gesloten voor publiek.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi

Kuala Lumpur – Sunway Lagoon (alleen transfers)

Ter plaatse boekbaar voor € 7

Je brengt een bezoek aan het ‘Sunway Lagoon Thema Park’. Genoemde prijs is alleen voor het transfer. Het entreegeld voor het pretpark betaal je ter plekke. Op het moment is dat voor een volwassene 170 MYR. Voor kinderen (jonger dan 11 jaar; bewijs moet kunnen worden overlegd) is het 150 MYR. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kinderen korter dan 90 cm hebben gratis toegang, mits ze overal binnen het park worden begeleid door een volwassene. Als bewijs van betaling krijg je een polsbandje en kun je gebruik maken van alle attracties met uitzondering van Bungy Jump, G-Force X en Go-Kart. Attracties, exacte prijzen en voorwaarden vind je op de site van het park.

Inbegrepen: transfers
Niet inbegrepen: entreegeld, eten, drankjes, fooi

Penang – ‘Heritage on Wheels’

Ter plaatse boekbaar voor € 37

Vanaf het beginpunt (Tanjung City Marina, naast de Jetty Bus Terminal) maak je een mooie fietstocht met een Engelstalige gids door het centrum van Georgetown. Georgetown, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gesticht in 1786 als basis van de British East India Company en draagt de naam van de toenmalige prins van Wales. Regelmatig stap je af om iets te bezichtigen. De Weld Quay Clan Piers zijn zeven lange houten steigers (jetties) die in de Straat van Melaka steken en al uit het eind van de 19de eeuw stammen. Iedere pier wordt door een andere Chinese clan bewoond, steeds met eigen huizen, winkeltjes en tempels. Je fietst door de wijk Little India, waar je een stopt voor een snack en een bezoek brengt aan de Sri Mariamman, een hindoetempel met fel beschilderde godenbeelden. Je bekijkt de levendige Chinese Kuan Yin tempel, gewijd aan de godin van genade. Even verderop staat de witte Saint George’s Church, de oudste anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië uit 1818. In dezelfde straat tref je ook de islamitische Kapitan Kling moskee. Dan is het tijd voor de volgende snack, nu in een Chinees of Maleis restaurant. Excursieduur: circa 4 uur.
NB: In het geval van regen worden er regenjasjes verstrekt. De excursietijd kan in dat geval wijzigen.
Er zijn geen kinderfietsen beschikbaar, voor jonge kinderen wordt een trishaw geregeld (tegen dezelfde prijs).


Inbegrepen: huur van fiets en fietshelm, lokale Engelssprekende gids, snacks en drinkwater
Niet inbegrepen: transfers van/naar hotel, overige drankjes, fooi

Taman Negara – Volle dag excursie

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Deze excursie in het Taman Negara Nationaal Park bestaat uit verschillende onderdelen. Je maakt een jungletrekking, een canopy walk, je neemt de boot naar Lata Berkoh en maakt een nachtelijke wandeling door de jungle.

Jungle hike en canopy walk: Een vrij pittige wandeling brengt je naar de top van de 334 meter hoge Teresek Hill, waar je indrukwekkend uitzicht hebt over de groene heuvels van het nationale park. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 wiebelende hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is een van de langste canopy walks (400 meter) ter wereld. De brug hangt op circa 40 meter hoogte. Door een wandeling over de brug te maken wandel je tussen de bosluifels en ervaar je de jungle van dichtbij. Dit onderdeel van de excursie neemt circa 3½ uur in beslag.

Lata Berkoh: Na een boottrip arriveer je bij de stroomversnelling Berkoh, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ontspannen aan de rivierbanken is ook mogelijk.
NB: Tijdens het moessonseizoen (november-maart) wordt zwemmen bij Lata Berkoh afgeraden, omdat ze de rivier dan erg ruig kan zijn. Het bezoek aan de waterval wordt dan vervangen door een bezoekje aan een nederzetting van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Het vriendelijke volk heeft een negroïde uiterlijk en is grotendeels ongeschoold. Hoewel je niet de enige bezoeker in het dorp zult zijn, zijn de inwoners nog steeds erg traditioneel ingesteld. Tijdens een blaaspijpdemonstratie zie je hoe men jaagt. De pijltjes die worden geschoten zijn in gif gedompeld en verdoven de prooi. Ook het vuur maken is een dagelijkse bezigheid die je bij mag wonen. De Orang Asli verwachten na het bezoek een ‘fooi’ van 5 ringgit per persoon.
Dit onderdeel van de excursie neemt circa 3½ uur in beslag.

Nachtelijke junglewandeling: Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna.
Dit onderdeel van de excursie neemt circa 1 uur in beslag.

Inbegrepen: Engelssprekende junglegids, jungletrekking, canopy walk, boottransfers, bezoek Lata Berkoh OF Orang Asli nederzetting (afhankelijk van het seizoen), nachtelijke junglewandeling
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.