Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR
22 dagen - v.a. €2 595 Boek nu

Excursies Familiereis MALEISIË EN THAILAND AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar, de Maleisische ringgit en Thaise baht van maart 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke betaal je de excursies in lokale munteenheid. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Cameron Highlands – Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD

Ter plaatse boekbaar voor € 33

Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Je maakt een wandeling door het nevelwoud met zijn varens, orchideeën, vleesetende planten en baardmossen.
De rit per 4WD gaat verder. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je de Sungai Palas theefabriek, waar je een rondleiding krijgt.
NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, vervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Chinatown ‘by night’, diner en dansvoorstelling

Ter plaatse boekbaar voor € 41

In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als ‘Chee Cheong Kai’, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht (afdingen is een mooie uitdaging!) en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling. Na afloop maak je een fotostop bij de Petronas Towers ’by night’.
NB: De ‘dress code’ voor het diner is ‘smart casual’ (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer, diner en dansvoorstelling
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kuala Lumpur – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Tijdens deze stadstour (van circa 7 uur) door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je bezoekt de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen.
Na de lunch (niet inbegrepen) bezoek je de prachtige Jamek-moskee, een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. (NB: De Jamek-moskee is op vrijdag en gedurende gebedstijd gesloten voor publiek.) Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Bij het Tugu Negara (Oorlogsmonument) eren de Maleisiërs de slachtoffers van de oorlog. Ook passeer je het Koninklijk Paleis, de Cricket Clug in Tudor stijl, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl. De Thean Hou Tempel, gewijd aan de godin Thean Hou, is een van de grootste Chinese tempels in Zuidoost-Azië.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, airconditioned privévervoer
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi

Penang – Eilandtour

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Georgetown, de in de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen hoofdstad van Penang, is een fotogenieke plaats waar de koloniale geschiedenis nog duidelijk merkbaar is. Tempels en koloniale gebouwen zijn de trekpleisters van de stad. Je bezoekt het Colonial Penang Museum en Fort Cornwallis, dat door de British East India Company gebouwd werd in 1808. Ook doe je het Khoo Kongsi Clan House aan, waarin Chinese houtsnijwerk meesters hun kunsten hebben vereeuwigd. Je bezoekt Chinatown en Little India, de Birmese Dharmmikarama-tempel en de Wat Chayamangkalarm, met zijn 33 meter lange liggende Boeddha. Je sluit de dag af door in een cabine op de kabelspoorbaan te stappen en op Penang Hill (830 meter) aangekomen te genieten van het panoramische uitzicht.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer, entreegelden voor Khoo Kongsi, kabelspoorbaan naar Penang Hill
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi, overige entreegelden

Taman Negara – Nachtwandeling jungle

Ter plaatse boekbaar voor € 7

Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je hier niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna. Probeer stil te zijn gedurende deze excursie, anders schrik je dieren af. En zorg zelf voor een zaklamp!

Taman Negara – Volle dag excursie

Ter plaatse boekbaar voor € 52

Deze excursie in het Taman Negara Nationaal Park bestaat uit verschillende onderdelen. Je maakt ’s ochtends een jungletrekking en een canopy walk, ’s middags neem je de boot naar Lata Berkoh en je maakt een nachtelijke wandeling door de jungle.

Jungle hike en canopy walk
Een vrij steile wandeling van 30-45 minuten brengt je naar de top van de 334 meter hoge Teresek Hill, vanaf waar je (met helder weer) indrukwekkend uitzicht hebt over de groene heuvels van het nationale park. Bijzonder is een spectaculaire canopy walk, die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Dit is een van de langste canopy walks (530 meter) ter wereld. De brug hangt op 40 meter hoogte en is met zijn lengte van 300 meter de langste hangbrug ter wereld. Door een wandeling over de brug te maken wandel je tussen de bosluifels en ervaar je de jungle van dichtbij.

Lata Berkoh
Na een boottrip arriveer je bij de waterval Berkoh, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ontspannen aan de rivierbanken is ook mogelijk.

Nachtelijke junglewandeling
Tijdens een nachtelijke wandeling door het oudste nationale park van Maleisië toont de dichte jungle zich van een totaal andere kant. Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich ‘s avonds zien. Grote dieren zul je hier niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere ‘griezels’, zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna. Probeer stil te zijn gedurende deze excursie, anders schrik je dieren af. En zorg zelf voor een zaklamp!

Inbegrepen: Engelssprekende junglegids, jungletrekking, canopy walk, boottransfers, bezoek Waterval Berkoh, nachtelijke junglewandeling
Niet inbegrepen: drankjes, maaltijden, fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.