Familiereis GRIEKENLAND EILANDHOPPEN

14 dagen - v.a. € 1.995,- Boek nu

Excursies Familiereis GRIEKENLAND EILANDHOPPEN

7,0 (4)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Vaak gaan de excursieprijzen omlaag als er meer dan 6 deelnemers zijn. De bedragen zijn bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's.

Cruise Antiparos

Ter plaatse boekbaar € 68,-

Tijdens deze boottocht vaar je met een traditionele Kaki (een houten motorjacht voor vissers), rond het beroemde eiland Antiparos en het eiland Despotiko. Je komt langs de meest prachtige stranden, zeegrotten en kleine eilandjes waardoor je je afvraagt op wat voor exotische bestemming je zojuist bent aangekomen. Tijdens de cruise zal de kapitein meerdere keren stoppen, zodat je een duik kunt nemen in het kristalblauwe water. Aan boord kun je af en toe ook een lekker koud drankje krijgen om de dorst te lessen. Wanneer het lunchtijd is wordt de barbecue aangestoken en kun je genieten van een Griekse lunch. Aan het einde van de middag vaar je weer terug naar Paros. 

Inbegrepen: Transfers van en naar het hotel, boottocht, lunch in de vorm van barbecue.

De prijs voor kinderen tot 10 jaar is: € 45.

De Byzantijnse route

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Door de groene en bloemrijke weiden van Paros kronkelt de Byzantijnse route omhoog naar het mooie heuveldorp Lefkes, een kleine en oude Cycladische nederzetting. De route is ongeveer duizend jaar geleden gebouwd als onderdeel van de hoofdweg over Paros van Parikia naar Piso Livadi. Het begin van de route daalt zachtjes af door olijfterrassen en velden van wilde bloemen, tijm en oregano. Je sluit deze excursie af in een lokale taverne en daarna keer je weer terug naar het hotel.

Traditioneel Paros tour

Ter plaatse boekbaar € 75,-

Tijdens deze tour kom je langs een aantal plaatsen waar je zult zien hoe de bevolking op Paros leeft. Je bezoekt onder andere het centrum van Parikia, waar je stopt bij het beroemde en oudste Christelijke monument: de kerk Our Lady of 100 Doors. Daarna is het tijd om de landelijke kant van Paros te verkennen. De volgende bestemming is een bezoek aan een familiebedrijf, waar je een kijkje in hun groei- en oogstprocessen kunt nemen. Een unieke kans om rond te dwalen over een milieuvriendelijke boerderij en ondertussen geniet je van het landschap en het uitzicht. Vervolgens bezoek je Prodromos en zie je hoe de lokale bevolking daar leeft. Prodromos is een van de meest pittoreske dorpjes in Griekenland. Het bestaat uit witgekalkte huizen, nette tuinen met kleurrijke bloemen en smalle paden. In een traditionele taverna kun je typische lokale gerechten eten. Het laatste dorpje wat je bezoekt is Kostos, daarna keer je weer terug naar het hotel. 

De westkant van Tinos

Ter plaatse boekbaar € 55,-

De excursie begint met een wandeling door het dorpje Ysternia en je bezoekt onder andere het marmeren plein Glynos, een oude basisschool en de kerken van Aghia Paraskevi. Dit zijn representatieve voorbeelden van hoe belangrijk marmeren kunst is op dit eiland. Na een korte rit kom je bij het volgende dorpje, Pyrgos (ook wel Panormos genoemd). Waar je een boek brengt aan het museum voor marmeren kunsten. Na een korte wandeling is het lunchtijd. Een echte aanrader is de lokale ‘mezze’, de Griekse variant van tapas. Na de lunch maak je nog een korte wandeling door Pyrgos en daarna keer je weer terug.

Inbegrepen: Transfers, bezoek aan de dorpjes, entreeticket marmeren museum en een drankje.

Bezoek Mykonos

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Na het ontbijt vertrek je met de boot naar Mykonos. De reisbegeleider zal bij aankomst kort wat over het eiland vertellen en je een aantal tips geven. Eventueel kan hij/zij je helpen met het boeken van een excursie op het eiland. Je kunt je tijd dus lekker zelf indelen op Mykonos. 

Inbegrepen: Transfer van en naar de haven op Tinos en boottickets. 

Familiehike Naxos

Ter plaatse boekbaar € 55,-

Hoe zou je leven zijn als je in de Middeleeuwse periode op het eiland Naxos woonde? Een wandeltocht door het best bewaarde dorp op Naxos, Halki, onthult de geschiedenis van de Tragea-vallei vanaf het einde van de 6e eeuw tot nu. Tijdens deze hike door de prachtige vallei raak je meer bekend met de cultuur, architectuur en de lokale manier van leven.
Het is een 3-uur durende wandeling door het gebied van het dorp Halki, maar het is een gemakkelijke wandeling en je stopt natuurlijk vaak even voor wat fotomomentjes. 

Inbegrepen: Transfers, gecertificeerde gids, flesje water.