Familiereis COSTA RICA
15 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Excursies Familiereis COSTA RICA

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar van februari 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Algemeen - gemiddelde entree Nationale Parken, per park

Ter plaatse boekbaar voor € 15

La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge

Ter plaatse boekbaar voor € 50

De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío (‘Koude Rivier’) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg.

Prijs geldt vanaf 12 personen, bij minder personen is het iets duurder.
Duur: hele dag
Inclusief: lokale gids, boottocht, picknick lunch en vervoer.
Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas

Monteverde - Canopy Tour

Ter plaatse boekbaar voor € 40

De 100 % Adventure Canopy Tour bestaat uit 9 kabels, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. De langste kabel is 2 km lang!! 
Op het einde van de tour is er een ‘Tarzan Swing’. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant!

Voor wie: alle leeftijden
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 33 euro
Duur: 2 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Canopy Tour & Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen!

Voor wie: alle leeftijden
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 53 euro
Duur: 4 tot 5 uur
Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera.

Monteverde - Tree Top Walkways

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen!

Voor wie: alle leeftijden!
Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport, lokale gids, entreegeld
Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 24 euro
Duur: anderhalf tot 2 uur
Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

Playa Sámara - kajak & snorkelen Isla Chora

Ter plaatse boekbaar voor € 46

Na een halfuur kajakken (ook voor beginners) kom je aan bij het exotische witte zandstrand. Hier kun je een lekkere duik nemen in het heldere water en al snorkelend van het tropische leven onderzee genieten.
Na twee uur op het eiland verlaat je Isla Chora weer. 

Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport van en naar hotel, kajak, peddel, zwemvest, snorkelspullen, vers fruit en flesje water, gidsen
Duur: 3 uur, vertrek in de ochtend of middag
Meenemen: camera, zonnebrandcrème, badkleding, handdoek

Playa Sámara – Ocean Safari: dolfijnentour en snorkelen

Ter plaatse boekbaar voor € 55

Tijdens deze tour maak je een grote kans om dolfijnen en zelfs walvissen te zien! De noordelijke Stille Oceaan staat bekend om zijn vele soorten zoals de gevlekte dolfijn, de 'Centraal-Amerikaanse spinner' dolfijn, de 'bottlenose' dolfijn en walvissen zoals de bultruggen. Vaak zie je onderweg ook nog verschillende soorten zeeschildpadden.

Minimum aantal deelnemers: 2
Inclusief: transport van en naar het hotel, snorkelspullen, boottocht, vers fruit en flesje water, lokale gids/kapitein, zwemvest
Prijs voor kinderen onder 10 jaar: 40 euro
Duur: 3.5 uur, vertrek om 8 uur
Meenemen: camera, zonnebrandcrème, badkleding, handdoek

Sarapiqui - Mi Cafecito Koffietour

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Tijdens de Mi Cafecito koffietour kom je meer te weten over het leven van de Costa Ricaanse koffieproducenten. En over het verbouwen van de koffieplanten zelf. Natuurlijk eindig je de tour met een heerlijk kopje koffie, cappuccino of espresso. Daarnaast maak je een schitterende tocht door het bos. Geniet van het prachtige berglandschap en de indrukwekkende Sarapiquí- en Maria Aguilarrivier. Een grote variëteit aan flora, fauna, afwisselende paden en uitkijkpunten zul je onderweg tegenkomen.

Duur: twee uur
Inclusief: koffietour, wandeling, Engelstalige gids, lunch
Gratis voor kinderen onder 5 jaar en prijs voor kinderen tussen 6-12 jaar: 27 euro
Meenemen: comfortabele kleren, camera, anti-muggenmiddel, dichte schoenen, poncho/regenjas

Tortuguero - maaltijden en excursies

Ter plaatse boekbaar voor € 95

De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten hiervoor, 95 USD, worden geind door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen.

Tortuguero - schildpadden

Ter plaatse boekbaar voor € 35

In de maanden juli tot september zie je de zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen. In kleine groepjes gaan jullie onder begeleiding van een gids naar een van de stranden in het nationale park Tortuguero. Rangers zijn op dat moment al op zoek naar schildpadden die hun eieren komen leggen op het strand, zodra ze een zeeschildpad hebben gevonden die haar eieren gaat leggen mogen jullie wat dichterbij komen. Zodra ze echt begint met eieren leggen raakt het vrouwtje in een soort trance waardoor jullie van dichtbij kunnen bekijken hoe de bijna honderd eieren van pingpongbalformaat in het nest vallen. Als ze klaar is met het leggen van de eieren dekt ze het nest af met zand en schuift ze langzaam weer de zee in. Belangrijk om te weten dat het strikt verboden is om camera’s of telefoons mee te nemen. Daarnaast mogen zaklampen enkel op aanwijzing van de gids gebruikt worden. Aan te raden is om een lange broek en lange mouwen aan te trekken en goede schoenen. Het liefst zo donker mogelijke kleding. De tour vindt plaats tussen 20:00 en 22:00 uur of tussen 22:00 en 24:00 uur het bepalen van het tijdstip gaat middels een loting.

Prijs voor kinderen tot 12 jaar: 25

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.