Geld Ethiopië

De lokale munteenheid van Ethiopië is de birr (Br) die weer onderverdeeld is in 100 cent. Er zijn munten van 1, 5, 10, 25 en 50, en 1 birr. Daarnaast zijn er bankbiljetten van 1, 5, 10, 50 en 100 birr. Kijk voor de dagkoers op: www.oanda.com/currency/converter.

Geld wisselen in Ethiopië

Het verdient aanbeveling voldoende cash in US dollars en voor het binnenland kleinere coupures in dollars mee te nemen. Neem in Addis voor vertrek naar het binnenland voldoende kleine coupures in birr mee. Contante euro’s en US dollars kun je wisselen op het vliegveld, bij banken en bij de meeste toeristenhotels.

Pinnen in Ethiopië
In veel steden, ook middelgrote, vind je ATM’s (geldautomaten), waar je bij filialen van Dashen Bank en Commercial Bank of Ethiopia zowel met VISA-card als Mastercard kunt pinnen (denk aan je pincode!).

Geldverzekering in Ethiopië
Het is handig om je geld en waardevolle bezittingen in een plastic zakje in een katoenen moneybelt onder je kleding te stoppen. Dit geeft een goede bescherming tegen transpiratie en eventuele regen. Omdat je met contant geld reist kun je overwegen een geldverzekering af te sluiten.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.