Weer en klimaat El Salvador

El Salvador kent een tropisch klimaat en heeft twee seizoenen; het droge en natte seizoen. De droge tijd (verano) duurt vanaf november tot en met april, en het regenseizoen (invierno) duurt vanaf mei tot en met oktober. De temperatuur varieert weinig met het veranderen van de seizoenen, maar is wel aanzienlijk lager in de hogere bergachtige gebieden. Vooral aan de kust is de temperatuur het hoogst met een gemiddelde van rond de 30 graden. Bijna alle regen valt tijdens het regenseizoen. Vaak zijn er dan in de namiddag hevige, tropische regenbuien.

Beste reistijd voor El Salvador
De beste tijd om El Salvador te bezoeken is aan het begin of het einde van het droge seizoen.

Klimaattabel:
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

SAN SALVADOR

Maand

T max

Zon

Regen

T w

Januari

30

8

3

-

Februari

31

9

3

-

Maart

32

9

4

-

April

32

8

8

-

Mei

30

7

18

-

Juni

28

7

27

-

Juli

29

7

27

-

Augustus

29

6

28

-

September

28

6

29

-

Oktober

28

6

22

-

November

28

8

8

-

December

29

8

5

-

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.