Veiligheid El Salvador

Door de ligging ten zuidwesten van bergachtig gebied hebben orkanen uit het Caribische gebied weinig kans om El Salvador te bereiken. Wel heeft het land te maken met aardbevingen en met tropische stormen die ontstaan boven de Stille Oceaan gedurende het regenseizoen. Voor wat betreft het verkeer in El Salvador is het vooral van belang voorzichtig te zijn in de hoofdstad San Salvador. Hier is het verkeer erg chaotisch. Ook kunnen in het hele land grote gaten in de wegen en trottoirs zitten. Soms is dit vanwege slecht onderhoud en soms omdat de (koperen) putdeksels gestolen worden.

Criminaliteit in El Salvador
Midden-Amerika heeft verder te maken met een sterk groeiend aantal stedelijke jeugdbendes genaamd de maras. Het is in San Salvador aan te raden om bepaalde wijken zoals Soyapango en Apopa waar deze bendes heersen te vermijden en om ’s nachts niet alleen de straat op te gaan. Informeer altijd hoe veilig de buurt is waar je bent of naartoe gaat. Verder zul je waarschijnlijk moeten wennen aan het feit dat veel bewakers van belangrijke gebouwen en duurdere huizen grote wapens bezitten. Dit zul je bij de douanes al merken. Laat je hier echter niet door afschrikken. El Salvador heeft één alarmnummer voor zowel brandweer, politie als ambulance: 911. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, verzet je dan niet en geef wat men van je vraagt. Zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Reisadvies voor El Salvador
Download voor vertrek de app 'BZ reisadvies' met de actuele reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of kijk op: www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies El Salvador) en http://diplomatie.belgium.be

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.