Landschap El Salvador

El Salvador grenst aan Guatemala en Honduras en ligt in het centrale gedeelte van Midden-Amerika. Het land beslaat grofweg drie gebieden namelijk de tropische lage kustlijn, de centrale vlaktes met een gematigd klimaat en het aanzienlijk koudere hoge bergland de Sierra Madre in het noorden (1600-2700 m) langs de grens met Honduras. De kust van El Salvador kenmerkt zich door tropische zandstranden, grote kliffen en eilandjes. Het landschap is verder heuvelachtig tot bergachtig en heeft indrukwekkende vulkanische kraters en prachtige rivieren en meren. De grond in de vulkanische gebieden is door de lava en vulkanische as zeer vruchtbaar en wordt daarom vaak gebruikt voor de verbouwing van koffie.

Nationale parken in El Salvador
In het Parque Nacional liggen twee prachtige vulkanen die in één dag te beklimmen zijn en een spectaculair uitzicht bieden: Izalco en Santa Ana. De Izalco-vulkaan is nog steeds actief. Ook de vulkaan San Salvador, met twee pieken, is de moeite waard. Deze vulkaan is voor veel bewoners van San Salvador een punt van oriëntatie. De hoge bevolkingsdichtheid en de groeiende industrie zorgt helaas voor veel schade aan het milieu door vervuiling en het kappen van bossen. Toch zijn er nog zo’n 400 soorten vogels, 1000 soorten vlinders, 400 soorten orchideeën, 800 soorten bomen en 800 soorten zeevissen te ontdekken in El Salvador.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.