Geld El Salvador

Ondanks verzet tegen de zogenaamde dollarisering hanteert El Salvador sinds januari 2001 de US dollar als officiële nationale munt. Daarvoor gebruikte men de colón. Hier kan praktisch gezien nog steeds mee betaald worden, maar je zult deze munteenheid nauwelijks meer tegenkomen. Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl

ATM in El Salvador
Pinnen kan op veel plekken in de grote steden. Het is verstandig bij daglicht te pinnen. Er zijn geldautomaten in banken, het vliegveld en grote winkelcentra. Bankpassen met een Visa-logo zijn doorgaans couranter dan die met een Cirrus/Mastercard-logo.

Veilig pinnen in El Salvador
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in El Salvador dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart  meeneemt.

Met creditcard en cash betalen in El Salvador
Met een creditcard kunt je terecht in de duurdere hotels, restaurants en winkels. Ook kun je hiermee geld opnemen, maar daar zijn veelal kosten aan verbonden. Zorg er voor dat je altijd biljetten bij je hebt van maximaal 20 dollar, maar liefst nog kleiner. Grotere biljetten accepteert bijna niemand, omdat ze dan geen wisselgeld hebben. Onderhandelen wordt in El Salvador vrij weinig gedaan en kan soms als onbeleefd worden beschouwd. Met taxichauffeurs kan je onderhandelen over de prijs (die is afhankelijk van de olieprijs) en ook op souvenirmarkten. Het is handig om in Nederland al wat Amerikaanse dollars mee te nemen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.