Eten en drinken El Salvador

De Salvadoraanse keuken lijkt sterk op die van andere Midden-Amerikaanse landen als Nicaragua en Guatemala. Vaak wordt het eten gefrituurd of in veel olie bereid. Een traditioneel ontbijt bestaat uit ei (gekookt, gebakken of roerei) met bonen of casamiento (gemixte bonen met rijst). Meestal eet men hier nog wit brood of tortillas, room, witte kaas (queso fresco), gebakken banaan of avocado bij. De belangrijkste en meest uitgebreide maaltijd is de lunch tussen 12.00-14.00 uur. Dan eet men vlees, vis of gefrituurde kaas met rijst, salade, avocado en tortilla. Ook kun je tijdens je El Savador rondreis bijvoorbeeld chiles rellenos (gevulde groene paprika’s) of tamales (een gevulde gestoomde maïsdeegrol in bananenbladeren) eten. In eettentjes kun je voor weinig geld eten en meestal kies je achter de toonbank wat je wilt.

Tradioneel gerecht in El Salvador
Op straat kun je in El Salvador verder de zeer traditionele en populaire pupusa eten. Deze mag je niet missen. De pupusa is een soort gevulde tortilla of pannenkoek van maïsdeeg of rijstdeeg (deze zijn witter). De vulling bestaat uit kaas, bonen, varkensvlees (chicharrón) of een mix van alle drie (revuelta). De pupusa wordt gegeten met curtido; een saus van tomaten, azijn, witte kool en chili. Zoek een kraampje uit waar het druk is. Daar is de omloopsnelheid waarmee het voedsel wordt geproduceerd en opgegeten hoog, wat de hygiëne ten goede komt.

Drinken in El Salvador
Een populair drankje is de Atol. Dit drankje wordt warm of koud genuttigd en is gemaakt van bloem (van maïs, rijst of havermout), rietsuiker en een smaakje zoals chocolade, vanille of kaneel. Zo is de Atol de Elote van gewone maïs en de Atol Shuco van zwarte mais. Horchata is eenzelfde soort drank, maar heeft als basisingrediënt zaden (van een specifieke trompetbloem) of noten. Vaak wordt hier in El Salvador ook nog nootmuskaat aan toegevoegd. Verder worden er veel verse sappen en limonades verkocht. De koffie is over het algemeen vrij slap en met suiker. Voor goede koffie kun je dan ook het beste naar de duurdere speciaalzaakjes in de luxere winkelcentra gaan.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.