Communicatie El Salvador

Bij het postkantoor (correos) kun je kaarten, brieven en pakketten versturen. Je kunt hier tijdens je rondreis door El Salvador postzegels (sello postal) kopen, post laten afstempelen of iets aangetekend versturen (envío certificado). Het postkantoor is doorgaans geopend tijdens kantoortijden. Over het algemeen is de post betrouwbaar in El Salvador.

Telefoneren binnen El Salvador is goedkoop, maar naar het buitenland kunnen de prijzen behoorlijk oplopen. Voor telefoneren naar het buitenland kun je het beste een telefoonkaart (tarjeta telefónica) kopen. Het is belangrijk om hierbij aan te geven waar je naartoe wilt bellen (bijvoorbeeld naar Europa of de VS). De kaarten kun je gebruiken in de cabines op straat, maar zijn ook geschikt voor vaste telefoons in hotels en dergelijke. Het landennummer van El Salvador is 00503. Voor bellen naar Nederland draai je eerst 0031, voor België 0032, gevolgd door het nummer van stad en abonnee.

Mobiel bellen in El Salvador

El Salvador beschikt over een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een El Salvadoraanse provider. Informatie over de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Houd er wel rekening mee dat het bereik in afgelegen gebieden niet mogelijk is.

Internet in El Salvador

In de grotere plaatsen zijn internetcafés met koptelefoons aanwezig, waardoor goedkoop of zelfs gratis naar buitenlandse nummers kan bellen via programma’s als Skype (www.skype.com). Veel hotels beschikken over WiFi (internet inalambrico). Dat geldt ook voor een aantal cafés en restaurants. Zie: www.wificafespots.com.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.