Geld Egypte

De munteenheid in Egypte is het Egyptische pond (£E), te verdelen in 100 piaster (PT). Op biljetten is de waarde zowel in het Arabisch als in het Engels aangegeven. De koers is afhankelijk van de US dollar en wisselt sterk. Voor een euro ontvang je 9,5 Egyptische pond (stand augustus 2014; kijk voor de actuele wisselkoers op www.wisselkoers.nl). Soms word je op straat aangesproken om te wisselen tegen fabelachtig hoge koersen. Ga er niet op in; de trucs zijn talrijk. Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Wisselgeld is schaars in Egypte.

ATM in Egypte
In alle toeristische plaatsen in Egypte kun je pinnen. Als reserve kun je een bedrag aan contante euro’s meenemen. Deze heb je ook nodig om excursies te betalen. Bij luxe hotels en duurdere souvenirwinkels kun je vaak met creditcard betalen. Gedurende de oase- en boottocht kan in principe geen geld gewisseld worden. Zorg dus dat je voldoende bij je hebt.

Veilig pinnen in Egypte
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Egypte dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.