Festivals Egypte

Tijdens nationale feestdagen in Egypte herdenkt men revoluties, onafhankelijkheid, oorlogen en martelaars: Sinaï Liberation Day (25 april); Evacuation Day (18 juni); Revolution Day (23 juli); Army Forces Day (6 oktober); Victory Day (23 december). Ook Nieuwjaar en de Dag van de Arbeid (1 mei) zijn officiële vrije dagen.

Religieuze feestdagen in Egypte
Daarnaast zijn er vele religieuze feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Een heel belangrijk religieus feest is Aid al Khebir, het Offerfeest. Iedere familie slacht op rituele wijze een schaap. Premier Moharem is het islamitisch nieuwjaar.  De Mouloud viert de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan (16 mei t/m 14 juni 2018; 5 mei t/m 4 juni 2019) is het Suikerfeest: Aid Seghir, ook wel genoemd Aid al Fitr.

Christelijke feestdagen in Egypte
De koptische minderheid houdt orthodox christelijke feestdagen aan. Op 7 januari wordt het koptisch Kerstmis gevierd. Sjam al-Nassim, het kleurrijke, koptische lentefeest wordt door Egyptische families gevierd met een dagje uit in het park of aan het strand. Het valt op de eerste maandag na het koptisch Pasen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.