Op reis naar Ecuador met de kids

Onze directeur, Jan Middelhoek, gaat naast zijn drukke baan zelf ook nog wel eens op reis. Ditmaal koos hij Ecuador als bestemming, en nam hij zijn hele gezin mee op een avontuurlijke reis. Hij schreef een kort verslag over zijn ervaringen.

Wanneer vond de reis plaats?

Ik ben in juli 2015 naar Ecuador afgereisd. De temperatuur is het hele jaar dik in orde (rond de 20 graden) maar in juli regent het vrijwel niet wat zorgt voor ideaal weer!

Wat heeft op jou het meest indruk gemaakt tijdens deze reis?

Ik was onder de indruk van de grote afwisseling tijdens de reis in Ecuador. Aan de ene kant heb je er prachtige natuur, met de Amazone in het oosten en de vulkanen in het noorden. Daarnaast vind je enorm veel cultuur erfgoed in de koloniale steden van Ecuador, maar je kan er ook terecht voor prachtige stranden, activiteiten zoals paardrijden, raften, bungeejumpen én walvis-spotten tijdens het seizoen. De afstanden zijn niet te groot en er is een grote verscheidenheid aan sfeervolle accommodaties.

Wat heeft op jouw kinderen het meest indruk gemaakt tijdens deze reis?

Dat was ongetwijfeld de jungle en het raften, maar ook het bungeejumpen was zeer spannend. Daarnaast hebben de walvissen die we zagen ook een grote indruk gemaakt.

Heb je veel te maken gehad met de lokale bevolking?

De reis had zeker een sterk lokaal karakter. Alhoewel taal natuurlijk een belemmering is, zowel van de kids als van de lokale bevolking, was er veel interactie op bijvoorbeeld lokale markten, tijdens wandelingen langs dorpen en in de grotere steden.

Zou je deze reis aanbevelen aan andere klanten?

Ik zou deze reis zeker aanbevelen, Ecuador is een heerlijk vakantieland voor families. Als je houdt van een actieve reis met veel afwisseling en volop activiteiten voor de kinderen dan kan deze reis bijna niet tegenvallen.

Waarom heb je ervoor gekozen om naar Ecuador te reizen?

We hadden al veel gehoord over Ecuador als bestemming, zowel op mijn werk (natuurlijk) als van vrienden en familie. Wij hadden Latijns-Amerika al een tijdje op ons lijstje staan, en Ecuador leek ons een prima bestemming om met een puber naar af te reizen. 

Met Koning Aap naar Ecuador:

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.