Bagage en kledij Costa Rica

We adviseren je om je bagage tijdens je Costa Rica rondreis mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer is voor deze reis ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat een koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo).

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen kleding mee. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sandalen, regenkleding, paraplu, zaklamp, verrekijker, evt. snorkelspullen, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, anti-muggenlotion, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, handdoeken, zonnebril, zonnebrandcrème, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, een zakmes (niet in je handbagage!), paspoortkopieën en verzekeringsbewijs van je cheques en je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of klamboe mee te nemen.

Het voltage in Costa Rica is afwisselend 110 en 120 volt. Er wordt gebruik gemaakt van Amerikaanse stekkers met platte pennen. Het is daarom handig om een universele wereldstekker mee te nemen, die kun je o.a. bij de ANWB kopen.

Koffers niet op slot naar de VS:
Veel vluchten naar Costa Rica maken een tussenlanding in de Verenigde Staten.
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt haar reizigers, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, aan om hun koffer of andersoortige bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.