Veilig op reis - Coronatesten

Om veilig op reis te gaan, is het voor enkele bestemmingen van Koning Aap verplicht om je laten testen op Corona. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende coronatesten, de procedure en de tarieven.

Coronatesten

Er zijn verschillende soorten coronatesten. Een NAAT-test staat voor ‘Nucleic Acid Amplification Test’. Dit is een verzamelnaam voor meerdere testen die corona kunnen aantonen. De volgende testen zijn NAAT-testen: mPOCT, LAMP, TMA, RT-PCR en PCR.

De twee meest bekende testen voor op reis zijn de PCR-test (welke voor de meeste reizigers van toepassing zal zijn) en de Antigeentest. Met de PCR-test word je middels een keel-neus SWAB getest op Corona, deze uitslag dient uiteraard negatief te zijn om op reis te kunnen. Bij een Antigeentest word je getest op de aanwezigheid van antigenen van het coronavirus in je neus- en keelslijm. Antigenen zijn stukjes van het virus (eiwitten) die voor een afweerreactie kunnen zorgen in je lichaam. Naast de testuitslagen moet je voor reizen naar verschillende bestemmingen in het bezit zijn van een internationaal afreisdocument

Testen via HealthCheckCenter

In samenwerking met HealthCheckCenter maken wij het mogelijk om je bij een groot aantal locaties in Nederland te laten testen. Deze laboratoria zijn goedgekeurd door het RIVM en de lokale autoriteiten hebben de gezondheidsverklaring erkend. 

Tarieven

Koning Aap reizigers kunnen deze PCR- en/of Antigentest tegen een zeer scherp tarief boeken. Deze kosten dien je bij de afspraakregistratie te voldoen aan HealthCheckCenter.

Speciale tarieven voor Koning Aap reizigers:

Single PCR-test: € 36,50 p.p.
Groep PCR-test (vanaf 2 personen): € 32,50 p.p.

Antigentest: € 22,50
Groep Antigentest (vanaf 2 personen): € 19,50 

Bovenstaande prijzen zijn inclusief internationaal afreisdocument.

Waar moet de afgenomen corona PCR-test aan voldoen?

Om op reis te kunnen gaan, zijn er een aantal criteria naar aanleiding van de afgenomen coronatest:

  • Het testresultaat moet negatief zijn.
  • De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen van een negatieve test ligt bij jou als reiziger.
  • De coronatest mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming. Controleer via 'Wijs op reis' wat de richtlijnen zijn met betrekking tot testafname, etc. De geplande aankomst en/of vertrektijd van jouw reis ontvang je 10 dagen voor vertrek middels de vertrektijdenbrief.
  • Je ontvangt naast de testuitslag, bij een negatief resultaat, ook een afreisdocument. Je dient tijdens de reis dit afreisdocument te kunnen tonen en deze dient Engelstalig te zijn.

Let op: de testuitslagen van de GGD zijn niet voldoende om op reis te gaan.

Meer informatie

Voor de veelgestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van HealthCheckCenter.nl.
Voor de meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.


Maak een afspraak