Geld Colombia

De munteenheid van Colombia is de Colombiaanse Peso (COP). Voor een euro krijg je 3300 Colombiaanse peso (november 2016). Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl. Er zijn munten van 50, 100, 200, 500 en 1000 pesos. Daarnaast biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 pesos. Houd er rekening mee dat wisselgeld vaak een probleem is. Niet zelden hebben mensen geen wisselgeld terug van briefjes van 20.000 of 50.000 pesos. Als je cash euro’s of dollars wilt wisselen, kun je dat het beste doen bij een ‘casa de cambio´ (wisselkantoor). Het gaat veel sneller dan bij de bank en je krijgt dezelfde of een betere koers.

ATM in Colombia
In de grote en middelgrote steden kun je pinnen met een bankpas. Per keer kun je vaak niet meer dan 300.000 pesos opnemen. Zorg voor de zekerheid dat je altijd cash euro's achter de hand hebt, mocht een pinautomaat niet werken.

Veilig pinnen in Colombia

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Colombia dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.

Betalen met creditcard
In de duurdere hotels, restaurants en winkelcentra kun je met een creditcard terecht.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.