Collega Caspar met zijn gezin in Jordanië

Wat leuk dat ik mijn reisverhaal op deze manier mag delen. Eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Caspar Vrijhoef, 38 jaar en werk 11 jaar bij Koning Aap als Financial Controller. Buiten deze drukke baan ben ik getrouwd en vader van 2 kinderen, Lotte van 9 jaar en Ben bijna 8 jaar.

Vorig jaar had de school van onze kinderen een paar extra vrije dagen voor en achter de herfstvakantie ingepland. Mijn vrouw en ik zagen direct de kans om het ervan te nemen en deze mogelijkheid aan te grijpen voor een leuke vakantie. Het liefst met een lekkere temperatuur en niet te ver vliegen. Ik wilde altijd nog graag een keer naar Jordanië. Dit leek ons de kans om met de kinderen (toen net 7 en 8) voor het eerst echt een rondreis te maken. De reisperiode is perfect, zo net in het najaar is het zeer aangenaam in Jordanië.


 

De kinderen waren groot genoeg om alvast wat te vertellen over de speciale dingen die we in Jordanië zouden gaan zien. Een zee waar je in kunt drijven, met enorme brokken zout! Een stad die niet gebouwd is maar uitgehakt, héél lang geleden. Slapen in een tent in een woestijn met rood zand, en ´s avonds tot laat sterren kijken bij het kampvuur. En niet te vergeten een Jeepsafari door de woestijn.  En om echt ontspannen thuis te komen eerst nog wat snorkelen in de Rode Zee, tussen een pracht van honderden mooie vissen en koraal. Meer dan genoeg te zien en te doen en te beleven! Ook in de ogen van kinderen is dit een prachtig avontuur.

 

En dat bleek ook niets dan minder waar te zijn. Een avontuur om nooit meer te vergeten. Een vakantie met afwisseling van wandelingen door het prachtige Dana, gewichtloosheid in de Dode Zee, adembenemend Petra, overnachten in een tent in de Wadi Rum, en snorkelen tussen prachtig koraal in de Rode Zee.

 

De eerste reactie van vrienden en familie om ons heen was wat bedeesd. “Is het daar wel veilig nu?” De Jordaniërs zijn enorm warm, vriendelijk en vooral blij om toeristen te zien. “’Welcome to Jordan” was iets wat we veel hebben gehoord tijdens onze reis. Nieuwsgierige Jordaniërs die graag een gesprekje aanknopen en met trots vertellen over hun mooie land. De gehele rondreis hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld in Jordanië.

 

Met de Jordan Pass kun je veel musea en kastelen bekijken, zeker de moeite waard. De avondopening van Petra (3 maal per week) is ook zeker een toegevoegde waarde aan je reis. Verlicht met waxinelichtjes, sprookjesachtige muziek en een traditioneel kopje thee maakt Petra by Night compleet.

Wat een magisch land! Wat een heerlijk eten.

Een echte aanrader voor iedereen, met of zonder kinderen!

Met Koning Aap naar Jordanië?

 

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.