Een stukje uit het reisverslag van collega Anne

Klauteren als echte ranger door de jungle van Sumatra
De reis begon op Sumatra, met (voor mij) een van de hoogtepunten van de reis. Tijdens een drie uur durende wandeling door de dichtbegroeide jungle gingen we, onder leiding van een gecertificeerde ranger, op zoek naar de orang oetans. Per groepje mogen er maximaal 12 mensen mee, dus onze groep werd in tweeën gedeeld. Muisstil wandelden we door de jungle, ons verbazend over de gigantische duizendpoten, de slangen hoog in de bomen, de vogels en de verschillende soorten aapjes die we onderweg tegenkwamen. Tot de ranger ons gebaarde dichterbij te komen: hij had iets gezien wat wij over het hoofd zagen. En jawel: een klein stukje verderop zat een orang oetan, met haar baby veilig om haar nek hangend. Nadat iedereen voorzichtig foto’s had gemaakt en in alle rust gekeken had, wandelden we weer verder.


Java, een eiland om niet snel te vergeten
Na het rondreizen door Sumatra vlogen we naar Java: een bezoek aan de wereldberoemde Borobudur en de iets minder bekende Prambanan in de omgeving van het sfeervolle Yogyakarta werden opgevolgd door de zonsopkomst bij de imposante Bromo vulkaan. Je moet er vroeg voor uit de veren, maar wat was dit het waard! In 4x4 jeeps rijd je door de zandzee naar het uitzichtpunt, waar je de zonsopkomst goed kunt zien. Wanneer de zon opgekomen is, daal je weer af naar de zandzee en kun je dicht bij de vulkaan komen. Je kunt zelfs via een trap naar boven wandelen en op de kraterrand staan. Je hoort vanuit de krater bulderend geluid komen en af en toe stijgen er rookwolken en zwaveldampen op.


Lekker uitrusten in Bali…Of toch niet?
Alle indrukken die je op Sumatra en Java opgedaan hebt, kun je op Bali rustig verwerken. Of niet: er is immers ook voldoende te doen! Zo kun je gaan raften, door de rijstvelden fietsen in de omgeving van Ubud, snorkel- of duiktrips maken en een bezoek brengen aan de vele tempels die Bali rijk is. Maar stiekem vond ik het ook wel fijn om na zo’n reis een dag de markt af te struinen op zoek naar de leukste souvenirs of een duik te nemen in de zee. Verder zat ik smullend van een portie gado-gado met een flesje Bintang on the side herinneringen op te halen van de afgelopen weken. Hoewel we pas 3 weken weg zijn, lijkt het alsof we hier al maanden rondreizen.


Wil je ook graag naar Indonesië deze zomer?

Voor meer reizen naar Indonesië, klik hier.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.