Geld China

De munteenheid van China wordt officieel Renminbi (RMB) genoemd maar heet ook wel yuan. De yuan (in de volksmond kuai genoemd) is verkrijgbaar in briefjes van 1, 5, 10, 50 en 100 yuan. Een yuan is onderverdeeld in 10 mao ook wel jao genoemd. Kijk voor de actuele koers op: www.oanda.com

Geld wisselen in China
In de steden kun je bij de Bank of China, bij wisselkantoren of bij grotere hotels euro’s of Amerikaanse dollars wisselen. Vraag bij grote bedragen of de bank de biljetten op echtheid wil controleren door ze door een telmachine te halen. Met een creditcard kun je bij de meeste banken geld opnemen, je betaalt dan ongeveer vier procent provisie.
Als je wisselgeld terugkrijgt, accepteer dan geen gescheurde of kapotte biljetten en kijk ook uit voor valse biljetten van 50 en 100 yuan. Pas vooral op in het donker, bijvoorbeeld ’s avonds laat in de taxi of in een discotheek. Betaal dan zoveel mogelijk met gepast geld, zodat je geen ‘grote biljetten’ terugkrijgt.

ATM in China
In steden en toeristenplaatsen kun je pinnen met een bankpas met Maestro- of Cirrus logo. Voor het geval een geldautomaat defect is, is het zaak om altijd voldoende cash geld achter de hand te hebben. Dat geldt zeker als je naar afgelegen gebieden reist.

Veilig pinnen in China 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in China dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.