Geld Cambodja

De Cambodjaanse munteenheid is de riel (KHR). Voor één euro krijg je ongeveer 4 riel (stand januari 2017).
Kijk voor de actuele koers op: www.oanda.com/currency/converter. Cambodja is de afgelopen jaren een dollar-economie geworden en voor toeristen worden bedragen vaak afgerond op hele dollars. In de steden en op toeristische plekken kun je overal met dollars betalen (zorg dat de dollarbiljetten nieuw zijn en niet gekreukt of gescheurd), maar op het platteland en op lokale markten is de riel vaak de belangrijkste munt.

ATM in Cambodja
In steden als Phnom Penh en Siem Reap zijn voldoende werkende geldautomaten waar je dollars kunt pinnen. Soms kun je ook riel pinnen, maar omdat deze munt buiten Cambodja niets waard is, is dat niet aan te raden. Met een creditcard kun je terecht in de betere hotels en restaurants, en bij sommige reisbureaus. Zorg er echter voor dat je altijd contant geld bij je hebt, want de economie van Cambodja draait voornamelijk op contanten.

Veilig pinnen in Cambodja 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Cambodja dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.