Festivals Brazilië

De katholieke feestdagen, zoals Driekoningen, Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Sacramentsdag (Corpus Christi), Allerzielen en Kerstmis, zijn belangrijk in Brazilië. Daarnaast zijn er een aantal nationale feestdagen zoals Tiradentes (21 april), Dag van de arbeid (1 mei), Dag van de Onafhankelijkheid (7 september), Onze Vrouw van Aparecida (12 oktober) en Dag van de afkondiging van de Republiek (15 november).

Carnaval in Brazilië
Carnaval is ongetwijfeld het populairste en meest traditionele feest in Brazilië. Officieel gaat het om vier dagen maar in de meeste steden duurt carnaval vaak langer dan een week. De ziel van het carnaval in Rio de Janeiro vormen de sambamuziek en de sambaschool. In Rio de Janeiro paraderen de veertien beste sambascholen twee nachten lang door het Sambódromo.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.