Geld Botswana

De Botswaanse lokale munteenheid is de Botswana Pula (BWP) die weer is onderverdeeld in 100 thebe. Er zijn briefjes van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 pula. Voor een euro ontvang je 11,7 BWP (september 2015). 
Kijk voor de dagkoers op: www.wisselkoers.nl

Pinnen in Botswana
In Botswana kan in steden alleen gepind worden met een bankpas met Visa logo. Bankpassen met Maestro logo worden bij een beperkt aantal ATM's geaccepteerd. Op www.mastercard.com/atmlocator vind je de plaatsen in Botswana waar je met bankpas met Maestro logo kunt pinnen. Met Visacard en Mastercard kun je bij veel winkels en restaurants betalen. Cash dollars of euro’s kunnen ter plaatse omgewisseld worden bij banken en wisselkantoren. Probeer ook kleine coupures te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

Gebruik bankpas in Botswana
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Botswana dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betaling excursies

Voor de optionele excursies bij de Victoria Watervallen kun je het beste cash US dollars meenemen. Houd er bij de aanschaf van cash dollars rekening mee dat ze gedrukt moeten zijn na het jaar 2004. Biljetten van 100 USD worden niet geaccepteerd neem biljetten van 50, 20, 10 en 5 mee. We adviseren om 2/3 van je budget in USD mee te nemen indien je reis bij de Victoria Watervallen begint.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.