Reizen naar BIRMA

Myanmar reizen, het voormalige Birma

Wie besluit door Myanmar te reizen, komt terecht in een fascinerend land. Het voormalige Birma, tot 1989 de naam van het land, heeft een roerig verleden en staat voor het grootste deel in het teken van het boeddhisme én een indrukwekkend en gevarieerd landschap. Omdat het land jarenlang afgesloten is geweest voor de buitenwereld, is er nauwelijks sprake van westerse invloeden. Tijdens je rondreis door Myanmar kom je dan ook, meer dan waar dan ook, terecht in het traditionele Azië. Ontdek de vele culturele hoogtepunten van het land en maak kennis met de ongeëvenaarde natuur in het Aziatische land!

Dat het boeddhisme een grote rol speelt in het vroegere Birma, zul je op vele plaatsen ervaren als je besluit door Myanmar te reizen. Een van de meest indrukwekkende plaatsen is absoluut Bagan, een gebied van tientallen vierkante kilometers waar je duizenden tempels, pagodes en paleizen kunt bezichtigen. Ook de Schwedagpagode in Yangon zal je kippenvel bezorgen: hier brengen duizenden pelgrims voortdurend bladgoud aan op de pagode. De Gouden Rots-pagode, die door de ligging elk moment in het ravijn lijkt te kunnen vallen, is eveneens een fraaie bezienswaardigheid.

Hoewel je tijdens je rondreis door Myanmar niet onder de talloze monniken, tempels en andere boeddhistische elementen uitkomt, heeft het land zo veel méér te bieden dan alleen het boeddhisme. Zo heb je de mogelijkheid om schitterende wandeltochten te maken door heuvelachtige, sprookjesachtige landschappen, waarbij je door langs kleurrijke dorpen komt en met open armen wordt ontvangen door de hartverwarmende bevolking. Een boottocht over het Inlemeer is een fantastische ervaring, terwijl de Ayeyarwady, de belangrijkste rivier van het land, wordt omgeven door het schilderachtige platteland en lieflijke vissersdorpjes. Vergeet ten slotte niet dat ongeveer de helft van het land bestaat uit bossen, dus wie besluit door Myanmar te reizen komt niet alleen oog in oog te staan met indrukwekkende cultuur, maar evengoed met prachtige natuur.

Overigens heeft de regering in Myanmar nog altijd een bedenkelijke reputatie met betrekking tot de (schending van) mensenrechten. Myanmar reizen worden dan ook niet altijd gestimuleerd, maar de inwoners van het land zijn juist blij met de komst van reizigers. Laat je betoveren door de glimlach van de bevolking en zorg ervoor dat ze zich een stukje veiliger voelen dankzij de aanwezigheid van toeristen!

resultaten gevonden

{{trip.PromoURL = getpromourl(trip,'/reisdata-en-prijzen') ; ""}}
  • {{txt}}
  • Aanbieding
{{trip.Title}}

{{removeDaysInTitle(trip.Title)}}

{{trip.LabelTexts.join(', ')}}

{{trip.ReviewScore | number:1}} ({{trip.ReviewCount}})
{{trip.Intro}}

{{trip.Duration}} dagen

v.a. € {{trip.HighestPrice | number:0}} € {{trip.FromPrice | number:0}}
REIS START EIND AANTAL DAGEN OPMERKINGEN PRIJS
{{trip.Title}} {{removeDaysInTitle(trip.Title)}} {{trip.StartDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.EndDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.Duration}} Groepssamenstelling v.a. € {{trip.FromPrice | number}}

v.a.

€ {{trip.HighestPrice | number}}

€ {{trip.FromPrice | number}}

v.a.
€ {{trip.FromPrice | number}}
Lees meer
Bezig met laden...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.