Geld Bhutan

De nationale munteenheid van Bhutan is de ngultrum (Nu.). De ngultrum is verdeeld in 100 chetrums. De ngultrum is gekoppeld aan de Indiase rupee en heeft dezelfde waarde (1 ngultrum = 1 rupee). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter. Euro’s kunnen gewisseld worden in de BOB (Bank of Bhutan), de BNB (Bhutan National Bank) of in een paar grote hotels. Mocht je nog Indiase roepies over hebben dan kun je die gebruiken in Bhutan, maar rupee-biljetten van 500 en 1000 zijn geen wettig betaalmiddel en kunnen niet officieel gewisseld worden.

ATM in Bhutan
Met een creditcard kun je ngultrum opnemen bij de geldautomaten van BOB (met Master- en Visacard) en de Punjab Bank (alleen met Mastercard). BOB heeft geldautomaten in Thimphu, Paro, Phuentsoling, Wangdue, Tashigang en Gelephu. Met een bankpas (Maestro) kun je pinnen bij ATM’s in Thimphu en Bumthang. Zie ook: www.mastercard.com/atmlocator.

Veilig pinnen in
Bhutan
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Bhutan dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalen met creditcard in Bhutan
In sommige grote souvenirwinkels kun je tegenwoordig met creditcard (Visa is meest gangbaar) betalen maar vaak geeft men de voorkeur aan cash betalingen. Accepteer geen beschadigde biljetten, je raakt ze namelijk niet meer kwijt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.