Achtergrond informatie Bhutan

'Kuzuzangbo La!' Zo word je oprecht verwelkomd in Bhutan, een klein Himalaya-koninkrijk ingeklemd tussen China, India en Nepal. De geschiedenis van het land zit vol met unieke mythen en wonderen. Zowel cultureel als landschappelijk is het ‘Land van de Donderende Draak’ zeer bijzonder. Verscholen in de groene Himalaya was Bhutan lange tijd afgesloten van de buitenwereld. Pas sinds de jaren zeventig van de 20ste eeuw is de grens mondjesmaat open. Door het toerisme streng te reguleren (je bent verplicht om 250 USD te besteden, per persoon per dag (!); dit is overigens al opgenomen in de reissom) hoopt Bhutan zijn identiteit te bewaren. En dat lijkt goed te lukken!

Je reist met eigen vervoer overland van Guwahati (in de Indiase deelstaat Assam) naar Bhutan. Bij Samdrup Jongkar kom je het oosten van het land binnen. In deze regio tref je bijna geen andere toeristen en beleef je Bhutan op zijn oorspronkelijkst. Koning Aap is een van de weinige reisorganisaties die ook dit prachtige deel van Bhutan in zijn programma heeft opgenomen.

Door de bergen rijd je westwaarts over slingerende zigzagwegen. Er wordt van Bhutan gezegd dat je elke negen seconden een bocht in de weg treft, en waarschijnlijk is dat ook wel zo. De route die je aflegt is fenomenaal mooi. Onderweg bezoek je de bezienswaardigheden en geniet je van de prachtigste uitzichten. Af en toe nemen we ook de tijd om even de benen te strekken. Langzaam maar zeker bereik je de hoofdstad Thimpu. De regio wordt drukker (en ook ietwat toeristischer; al is het toerisme in Bhutan nog steeds gering). We verlaten Bhutan ook weer overland, een bewuste keuze. Op deze manier krijg je een prima indruk van het gehele land. Bij Puntsholing steek je de Bhutanees-Indiase grens over. Een comfortabele binnenlandse vlucht brengt je van Bagdogra naar de Indiase hoofdstad New Delhi.

Diverse vertrekdata van onze groepsreizen naar Bhutan zijn zo uitgezocht dat je één van de vele prachtige kloosterfestivals kunt beleven.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.