Overige informatie Australië

Naast persoonlijke spullen mogen personen vanaf 18 jaar belastingvrij invoeren: 2,25 liter alcohol, 25 sigaretten of 25 gram tabak of sigaren en belastbare goederen tot een waarde van 900 AUD. Het is verboden om levensmiddelen en plantaardige of dierlijke materialen in te voeren. Neem medicijnen mee in de originele verpakking en zorg voor een medisch paspoort. Zie verder: www.customs.gov.au.

Uitvoerverbod
Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Tot deze soorten behoren onder meer koralen, grote schelpen, (zee)schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, papegaaien, vlinders, orchideeën en cactussen. Let er bij de aankoop van dit soort souvenirs op dat het een geldig CITES-certificaat heeft. Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro souvenirs e.d. mee naar huis nemen. Met de app ‘Douane reizen’ voor iOS en Android kun je valuta omrekenen en foto’s van aankoopbonnen bewaren. 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.