Geld Armenië

De nationale munt in Armenië is de dram (AMD). Bankbiljetten zijn er van 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 dram. Munten van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 dram. Voor de actuele wisselkoers, download de app ‘XE Currency’ of kijk op: www.oanda.com/currency/converter

Pinnen in Armenië
In Armenië vind je in steden als Jerevan, Vanadzor en Sevan geldautomaten waar je kunt pinnen. Bij de HSBC bank aan het Hanrapetutyan Hraparak in het centrum van Jerevan kun je binnen pinnen. Houd er rekening mee dat de pinautomaten niet altijd werken, neem daarom ook contante euro’s of Amerikaanse dollars mee.

Veilig pinnen in Armenië
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Armenië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
NB Belgen kunnen hun bankpas in Armenië standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Armenië bij Europa.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.